Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани

...
Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани
Коментари Харесай

Радев бесен: Някои искат да влезем в еврозоната през задния вход, както те влязоха в политиката

Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече бистрота. Нека в допълнение не обезличаваме машинното гласоподаване. Това разяснява президентът Румен Радев след решение на Комисията за броенето на хартиените и машинните гласове.
„ В момента се поставят всички старания да се откри най-хубавото техническо и организационно решение. Не мисля, че изборният развой е заплашен. Не би трябвало да се насажда съмнение в него. И без това изборната интензивност не е на нужното равнище ”, добави той.
Коментар за еврозоната
Според Радев служебното държавно управление е постигнало най-големия прогрес към еврозоната – подписването на Меморандума за произвеждане на евромонетите. Той обаче посочи: „ Служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на политическа воля от партиите в предходния парламент, които отхвърлиха да одобряват законите за еврозоната ”.
„ Някои очевидно желаят да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както си показват решенията на доста от проблемите ”, изясни президентът. Той посочи, че влизането в банковия съюз не е въпрос на надхитряване и шмекеруване, а на доверие и бистрота и действителни достижения.
Държавният глава акцентира, че инфлацията, която сега ни стопира за еврозоната, се дължи на предходни управнически решения. „ Убеден съм, че влизането ни в еврозоната ще докара до основни стопански изгоди. Най-важното е да бъдат уверени жителите, тъй като те всеобщо не имат вяра ”, съобщи още Радев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР