Очаквам до няколко дена да бъде прецезирано по-тежко обвинение срещу

...
Очаквам до няколко дена да бъде прецезирано по-тежко обвинение срещу
Коментари Харесай

Лютви Местан може да получи още по-тежко обвинение след смъртоносната катастрофа

Очаквам до няколко дни да бъде прецезирано по-тежко обвиняване против господин Местан, съобщи юристът на фамилията от Кърджали, чието бебе умря в злополуката с присъединяване на водача на ДОСТ, пред bTV.
 Местан безапелационен: Невинен съм за злополуката  Катастрофа с колата на Лютви Местан умъртви 6-месечно бебе, рани дете и жена
В злополуката край село Загорско, по пътя към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", на 14 април умря 6-месечно бебе. Обвинението против Лютви Местан е, че не е спрял на знак " Стоп " и е блъснал автомобил, движещ се по път с преимущество. При конфликта бяха ранени 28-годишната майка и другото ѝ 9-годишно дете. Автомобила им управлявал бащата.

Лютви Местан беше задържан по обвиняване в причиняване на гибел по несъобразителност, а адв. Николай Димитров счита, че ще му бъде повдигнато още по-тежко обвиняване, тъй като с изключение на умрялото бебе има двама ранени. Самият Местан, който беше освободен против 10 хиляди гаранция, упрекна бащата, в отговор на което през днешния ден юристът разяснява обществено случая.

В своя отбрана Местан съобщи пред bTV:

" Едно е страданието, друго е възприятието за виновност. Няма да поема непознат грях или непозната виновност за тази трагична гибел... Прокуратурата да бъде по този начин добросъвестна да ревизира и предишното шофьорско на другия участник, същинският извършител на злополуката , тъй като в обществения профил на Юсеин Тефик ние станахме очевидци на над 30 видеозаписа, осъществени от него самия, за брутални нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, които имат директно отношение и изясняват и злополуката, която той аргументи на кръстовището край село Загорско, които аз мъчно намирам сили да изгледам, тъй като става въпрос за един прям камикадзе . Това е фотографията (показва снимка). Тази кола завива наляво. Тя е непокътната отляво. Ако аз съм му лишил преимущество при завой наляво, тази кола щеше да бъде ударена отляво. Обърнете внимание - левият ми фар е цялостен. Ударът е преден. "

Твърдението на Местан юристът разяснява с думите: " Това е невероятно, това няма по какъв начин да се получи ".

" Задължението на участниците в придвижването по пътищата и водачите на моторни транспортни средства, когато пред тях има знак " Стоп ", не се изчерпва с механично натискане на педала и прекъсване на стоп линията. Изчерпва се едвам когато се убедят, че няма други участници в придвижването по пътя с преимущество. Виждаме, че конфликтът е настъпил на пътя с преимущество. Ето по тази причина считаме, че господин Местан не е извършил това си обвързване. Той излиза от път без преимущество. Няма по какъв начин да стане това, което споделя той " - уверен е адв. Димитров.

В отговор на въпрос за скоростта, с която се е движел автомобилът на клиентите му, той отговор, че експертизите по делото ще я дефинират, само че направените за екипа му демонстрират, че скоростта е била към 90 км/ч.

" Това, което е направил господин Местан е, излизайки от път без преимущество, спрял или не на знака " Стоп ", той не се е уверил, че по пътя с преимущество идват моите клиенти. Той не е извършил своето обвързване и не е спрял на знака " Стоп ". Дори и да е спрял, не е следвало да продължи маневрата, защото задължението му е да го направи едвам откакто се убеди, че няма други участници в придвижването по пътя ", сподели още той.

По думите му фамилията, изгубило бебето си, е доста изплашено. Хората се тормозят, че на процеса може да се повлияе.

" Лютви Местан не е инцидентен човек, той е проводник на ползите на прилежаща страна в България ", сподели юрист Димитров.

Проверява се и кой се е обадил на тел. 112 след злополуката, дали е изпратен специфичен патрул и дали има позвънявания до разнообразни институции.

Експертизите ще покажат още дали майката е била с колан и дали детето е било в столче.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР