Очаквам да има шоково поскъпване на цените на тока. Мораториумът

...
Очаквам да има шоково поскъпване на цените на тока. Мораториумът
Коментари Харесай

Бившият шеф на БЕХ: Мораториумът блокира дейността на КЕВР

" Очаквам да има шоково повишаване на цените на тока. Мораториумът беше непредвиден за мен. Търсен е бил резултат да се покаже на хората, че могат да бъдат обуздани цените. Досега обаче не сме видели някакъв модел. "

Това съобщи някогашният началник на БЕХ Валентин Николов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

По думите му би трябвало да се откри модел за понижаване на цените на електрическата енергия.

„ Цената на тока има разнообразни съставни елементи. Бюджетът сега регистрира високи приходи, те би трябвало да влязат в отплата на потребителите и бизнеса. Хората в този момент не усещат високите цени, поради глупавия мораториум. Моделът на ръководство досега е нищо непредлагане “, счита той.

„ Мораториумът блокира активността на КЕВР. Той по закон би трябвало да е с дълготрайност от шест месеца. Сега няма да има по какъв начин да се контролира цената от 1 юни “, предвижда Николов.

Той изясни още, че Европа е подвластна от цената на газа. Потреблението на газ се завиши в Азия. Европа няма механизми, с които да отбрани потребителите си, стана ясно от думите му.

„ България би трябвало да отбрани бизнеса и потребителите си, тъй като сме най-бедните в Европа. Има метод да се замразят цените, само че би трябвало да се прави деликатно. Бюджетът е добър вид за наливане на пари в електроенергийната сигурност на страната “, посочи някогашният началник на БЕХ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР