Очаква се след 3 години на пазара да бъдат пуснати

...
Очаква се след 3 години на пазара да бъдат пуснати
Коментари Харесай

Създават коли роботи

Очаква се след 3 години на пазара да бъдат пуснати първите коли роботи.

Тази вест беше оповестена от американския бизнесмен и откривател - Елън Мъск. Той споделя, че новите коли ще се движат на автоматизиран режим при 90 на 100 от пробега на колата.

Изобретателят не пожела да разкрие други детайлности от технологията на новите возила, които се разработвани компанията Tesla Motors, чийто началник е самият Елън Мъск.

 Ключове от кола

Изобретателят показа, че за в този момент са съумели да основат единствено първообраз на автомобил, който се движи без присъединяване на водача.

Според Елън Мъск за в този момент е доста мъчно да се сътвори кола, която да е напълно самостоятелна от лидера, тъй като последните няколко % от процеса на шофиране е съвсем невероятно да бъдат автоматизирани.

Очаква се бъдещият робот-автомобил да се движи без помощта на водач според от обстановките на пътя.

Автопроизводителите реагираха много негативно на новината за колите на бъдещето. Според тях това ще разреши на застрахователните компании да трансферират цялата отговорност на производителя при злополуки на пътя.

Въпреки това японската компания „ Нисан “ показа, че има намерение да пусне първата си кола робот през 2020 г.

 Коли на бъдещето

В тази посока работи и автомобилният колос Mercedes. На ревю във Франкфурт бе показан нов модел на S-Class, който се е научил да следи дали е редно придвижването му със скорост над 190 км/ч.

Автомобилът може да се движи независимо в запушване, да предизвестява лидера за отмалялост и вероятен конфликт с пешеходец.

Други автомобилни компании, които работят по сходни планове, са Toyota, Volkswagen, Cadillac, Continental, Nissan, General Motors, Audi, BMW и Volvo.

Volvo разкриха, че са създали система, с помощта на която автомобилът може да си откри място на паркинг и да паркира самичък.

Nissan създават система, посредством която ще може да се реагира на появяването на човек, който е изскочил ненадейно от паркиран автомобил. Системата ще предизвестява за заплаха от конфликт с пешеходец и при нужда ще стопира автомобила.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР