Очаква се Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC)

...
Очаква се Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC)
Коментари Харесай

Биткойн: $100 милиарда могат да напълнят пазара още през 2024 година

Очаква се Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) скоро да утвърди спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), като даже може да даде светлина на няколко едновременно.

Според оценките на Standard Chartered Bank тези фондове могат да привлекат приток от $50-$100 милиарда през тази година. Банката направи паралел с въвеждането на ETF за злато, като SPDR Gold Shares (GLD) през 2004 година, които революционизираха достъпа до пазара на злато.

Анализаторите на Standard Chartered Bank, ръководени от Джефри Кендрик, съпоставиха въвеждането на GLD с настоящата пазарна капитализация на Биткойн , предполагайки евентуални притоци от към $34 милиарда в Биткойн ETF-ите въз основа на относителните пазарни размери. Прогнозите на банката варират от $50 до $100 милиарда приток за 2024 година

Кандидатите за спот BTC ETF също чакат обилни притоци. VanEck предвижда $1 милиард в началото и $2.4 милиарда в границите на едно тримесечие. Galaxy предвижда $14 милиарда в границите на една година, до момента в който Bitwise планува пазарен размер от $72 милиарда в границите на пет години.

Standard Chartered Bank преглежда евентуалното утвърждение на спот BTC ETF като основен миг за присъединяване на институционалните вложители и чака внезапно повишаване на цената на Биткойн до края на 2025 година, сходно на растежа, следен при златото след въвеждането на GLD.

Що се отнася до спот Етериум ETF банката счита, че евентуално подобен ще бъде утвърден.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР