Очаква се Джо Байдън да наложи първото си президентско вето,

...
Очаква се Джо Байдън да наложи първото си президентско вето,
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ отхвърли прогресивната инвестиционна политика на Байдън

Очаква се Джо Байдън да наложи първото си президентско несъгласие, откакто Сенатът на Съединени американски щати гласоподава за анулация на предписание на Министерството на труда, позволяващо на пенсионните фондове да вземат поради прогресивни правила при вземането на капиталови решения, съобщи Агенция Франс Прес.

Горната камара на Конгреса се управлява от демократите на Байдън, само че неговата партия имаше трима отсъстващи и двама бунтуващи се членове, което разреши на републиканците да одобряват мярката с 50 против 46 гласа.

Републиканците от Камарата на представителите утвърдиха своята версия във вторник благодарение на един демократ, само че Байдън се зарече да наложи несъгласие на резолюцията, която ще забрани на шефовете на активи на пенсионни фондове да вземат поради екологичните, обществените и управническите фактори (ESG).

" Тази администрация е подготвена да заплаши пенсионирането на 152 милиона американци, употребявайки техните пенсионни спестявания, с цел да финансира политическа стратегия ", съобщи сенаторът републиканец Бил Касиди.

" Мениджърите на активи би трябвало да приоритизират само най-хубавата възвръщаемост, когато влагат пенсионните спестявания на своите клиенти. Днешното деяние на Конгреса изисква Белият дом да държи ръцете си надалеч от пенсионните спестявания на американците. "

Демократът Джон Тестър, един от бунтовниците - и който ще бъде избран отново през 2024 година - съобщи, че правилото заплашва пенсионните спестявания на фамилиите, изправени пред по-високи разноски за живот, когато законодателите би трябвало да подсигуряват, че те са на " допустимо най-силна основа ".

Министерството на труда възвърне правилото през ноември, отменяйки устрема на някогашния президент Доналд Тръмп да накаже шефовете на фондове, които вземат поради изменението на климата при вземането на решения.

Демократите акцентираха, че политиката е неутрална във връзка с това по какъв начин се вземат поради факторите ESG, стига капиталовият фонд да извършва отговорностите си към бенефициентите.

Големи капиталови компании като BlackRock приветстваха правилото, което администрацията на Байдън оформи като финансов тласък за вложителите, загрижени за климатичния риск.

Но ръководените от републиканците щати оказват напън върху компаниите за това, че сякаш бойкотират петролни и газови компании като част от " виновни " капиталови тактики - обвиняване, което беше отречено от доста от посочените изпълнителни шефове.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, считан за евентуален претендент за президент на Републиканската партия през 2024 година, съобщи предходната година, че основаването на вложенията частично на практиките на ESG е симптом на неприемлива " идеологическа стратегия ".

" Това предписание не се отнася до това да се каже, че лявата или дясната позиция по даден екологичен, обществен или управнически въпрос е " вярна " - съобщи сенаторът от Демократическата партия Пати Мъри.

" Става дума за признание, че тези фактори са рационални за разглеждане от шефовете на активи. "

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър упрекна републиканците, че подкопават свободния пазар и вкарват " твърда дясна идеология във вземането на решения в частния бранш ".

" Те споделят, че става въпрос за будителство, че това е фетиш, че това е някаква сериозна интервенция във финансите. Това са същите предсказуеми, некреативни и непродуктивни нападки, които употребяват за всичко, което не им харесва ", сподели той.

Междувременно групата за отбрана на околната среда " Sierra Club " прикани Байдън да извърши обещанието си да наложи несъгласие на " рисковото начинание ". /БГНЕС

София / България
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР