Очаква се дълъг списък от световни лидери да вземат участие

...
Очаква се дълъг списък от световни лидери да вземат участие
Коментари Харесай

Байдън: За първи път от 20 години САЩ не са във война

Очаква се дълъг лист от международни водачи да вземат присъединяване на общото заседание на Организация на обединените нации, което се концентрира върху две тематики: изменението на климата и края на пандемията от Covid-19. Над 100 водачи са в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, откакто предходната година събитието се организира онлайн заради пандемията.

В първата си тирада пред Организация на обединените нации в качеството си на президент на Съединени американски щати Джо Байдън затвори главата на 20-годишната война в Афганистан и приказва за интензивната дипломация. Белият дом преглежда речта на Байдън като опция да убеди и други народи, че ``Америка се завръща``, предава в. ``Гардиън``. В общото заседание присъединяване взе и бразилският президент Жаир Болсонаро, прочут песимист против имунизацията против Covid-19. Предвидено е да се изкажат и водачите на Мексико, Южна Корея и Турция.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш откри срещата с встъпителна тирада, сериозна към световните старания за ръководство на изменението на климата и пандемията. ``Светът би трябвало да се разсъни. Ние сме на ръба на пропастта и се насочихме в неверната посока``, сподели той.  Генералният секретар на Организация на обединените нации също по този начин предизвести за допустима нова Студена война, съобщи БНР. Той прикани Китай и Съединени американски щати да подобрят своите ``напълно нефункционални`` отношения, преди проблемите сред двете страни да се пренесат и в останалата част от планетата. Според Гутериш двете международни стопански сили би трябвало да си сътрудничат в региона на климата и да водят по-стабилни договаряния във връзка с търговията и технологиите, даже и поради непрекъснатите политически несъгласия за правата на индивида, стопанската система, сигурността и суверенитета в Южнокитайско море.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели пред международните водачи, че страната му е съсредоточена напълно върху бъдещето, отбелязвайки, че прекратяването на войната в Афганистан е стъпка в тази посока. " Това са провокациите, които ще дефинират по какъв начин ще наподобява светът за нашите деца и внуци и какво ще наследят. За първи път от 20 години Съединени американски щати не са във война. Обърнахме страницата ", сподели Байдън. Президентът съобщи, че Съединени американски щати се стремят да водят на международната сцена, само че благодарение на своите съдружници и сътрудници. ``Докато гледаме напред, ще ръководим най-големите провокации на нашето време - от Covid до промените в климата, мира и сигурността, човешкото достолепие и правата на индивида, само че няма да вървим сами``, сподели той пред Организация на обединените нации. ``Ще водим дружно с нашите съдружници и сътрудници и в съдействие с всички, които имат вяра, че е по силите ни да се оправим с тези провокации, да изградим бъдеще, да вдигнем всички наши хора и да запазим тази планета ".

Бразилският президент Жаир Болсонаро не беше добре посрещнат в Ню Йорк, където бе преследван от протестиращи и упрекван от участниците в събранието за това, че е  против имунизацията против Covid-19. Крайнодесният водач на Бразилия беше охулен от кмета на града Бил ди Блазио, който сподели, че тези като Болсонаро, които отхвърлят да бъдат имунизирани, не би трябвало да посещават Ню Йорк. Синът на Болсонаро Едуардо пък не беше позволен до магазин на Apple. Във вторник бразилският президент разгласява в Туитър видео, в което назова критиците си ``безмозъчно`` малцинство.

Президентът акцентира, че неговата администрация поддържа напъните за имунизация, само че не и ваксина или здравен паспорт, или друго обвързване, обвързвано с имунизацията. Болсонаро също сподели, че поддържа ``търсенето на ограничения за ранно лечение``, отбелязвайки, че самият той е минал през такова. Президентът поддържа концепцията за коктейл от медикаменти, някои с към момента недоказани свойства, като лекуване за Covid-19.

76-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации ще завърши на 24 септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР