Докато Доналд Тръмп се кандидатира за президент през 2016 г.,

...
Докато Доналд Тръмп се кандидатира за президент през 2016 г.,
Коментари Харесай

Бивш издател на таблоид в САЩ свидетелства, че е прикривал компрометиращи статии, за да защити Тръмп

Докато Доналд Тръмп се кандидатира за президент през 2016 година, неговият остарял другар Дейвид Пекър, издател на " Нешънъл енкуайърър ", е събирал истории, които са можели да навредят на кандидатурата му, и е плащал десетки хиляди долари, с цел да ги скрие от обществеността, съобщи Асошиейтед прес.
 
Но когато се стигнало до уличаващите изказвания на порно актрисата Сторми Даниълс,  дългогодишният издател на таблоида сподели, че е тропнал с крайник. " Няма да заплащам за тази история ", декларирал той в диалог с някогашния юрист на Тръмп Майкъл Коен.
 
Пекър описа това в показанията си по делото за парите, плащани на порно актрисата Сторми Даниълс. На него той изясни пред правосъдните заседатели своята версия за схемата за прикриване на вести, вредящи на кандидатурата на Тръмп. Според прокурорите тя се равнява на интервенция в предизборната конкуренция в Съединени американски щати през 2016 година
 
По времето, когато се появява Даниълс, Пекър към този момент е бил на загуба от 180 000 $ по други истории, свързани с Тръмп. Показанията на Пекър бяха решителен детайл за изказванията на обвиняването, че партньорството им е било метод за нелегално въздействие върху президентските избори през 2016 година, отбелязва Асошиейтед прес. Адвокатите на Тръмп също подложиха Пекър на пресечен разпит, пробвайки се да покажат, че изказванията му са се трансформирали с времето.
 
В същото време Върховният съд на Съединени американски щати изслушва причини за това дали Тръмп би трябвало да бъде освободен от наказателно гонене по отношение на опитите си да анулира загубата си на изборите през 2020 година от Джо Байдън.
 
Върховните съдии наподобяват склонни да отхвърлят изказванията му, че се употребява с цялостен имунитет, само че в това време наподобява доста допустимо процесът да бъде отсрочен след изборите през ноември, показва американската информационна организация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР