Очаква ни съвсем различен втори президентски мандат. Това каза социологът

...
Очаква ни съвсем различен втори президентски мандат. Това каза социологът
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Очаква ни съвсем различен президентски мандат


Очаква ни напълно друг втори президентски мандат. Това сподели социологът Кънчо Стойчев, в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “. Целите и дилемите на Радев в първия мандат се осъществиха. Той съумя да инициира смяната и в някаква степен даже я стартира, добави той.

„ Докато за втория мандат задачите и дилемите ще бъдат друго – не иницииране на смяната, а превръщането ѝ в необратима и трайно структуриране на българската политика към, от една страна, цели, въпреки това – изчистване на политиката от всичкия оня корупционен и клиентелистки баласт, който е насъбран през 30-те години. Така че ще се надигнем пред напълно нов мандат, забавен, провокационен за него “, предвижда Кънчо Стойчев.

„ Неизбежно ще има искри с ръководещите. Става дума за мандат, в който тези ръководещи няма да са едни и същи, както беше по време на първия му мандат. Ще следим промяна на ръководещите, разнообразни конфигурации, защото българският политически живот сега е във фаза на изкристализиране, преструктуриране, реорганизиране “, сподели още той.
Социологът уточни, че с цел да бъдат чути медиите и публицистите, доста постоянно преувеличават нещата. Винаги ще се намерят хора, които ще кажат, че „ Ето той трил сол на главата на този, а пък оня го ритал под масата и тн. "

„ Противоречия сред президент и изпълнителната власт има и ще има и няма нищо по-хубаво от това да има несъгласия, защото това са два коригиращи се механизма. Но аз не смятам, че ще се стигне до спор “, добави Кънчо Стойчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР