Обявявам, че беше внесено днес предложение от управляващата коалиция за

...
Обявявам, че беше внесено днес предложение от управляващата коалиция за
Коментари Харесай

Създава се временна комисия в НС за промени в конституцията

Обявявам, че беше импортирано през днешния ден предложение от ръководещата коалиция за основаване на краткотрайна комисия, която да разиска вероятните промени в конституцията, свързани със правосъдната промяна, върховенството на правото и други тематики. Целта на тази комисия е да бъде краткотрайна комисия, в която на паритетни начала всички партии в Народното събрание да излъчат представители и да проведем необятен спор за това какви промени в конституцията те биха подкрепили. Това съобщи на брифинг в коридорите на Народното събрание Христо Иванов, съпредседател в оставка на " Демократична България ".

Целта е да се събере конституционно болшинство. По думите му това е доста значимо да се случи преди избора на Висш съдебен съвет. Той дефинира промените като неизбежни.

Препоръките от Венецианската комисия са да се сътвори болшинство в съдийската гилдия на съдии, определени от съдии, а в прокурорската гилдия да има болшинство представители, които да не са от прокуратурата, изясни той.

Иванов чака да има забавен спор. „ Той ще се случи обществено и транспарантно, с цел да видят всички кой къде седи. Очаквам публичното мнение да повлияе на политическите обединения “, акцентира депутатът от Демократична България.

Лидерът на „ Да, България “ благодари на Ива Митева и Атанас Славов за работата им по тематиката. Той сподели, че ще се потърси поддръжка от всички политически сили, в това число и тези отвън парламентарното болшинство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР