„Обявено е бедствено положение в община Бяла Слатина заради обилните

...
„Обявено е бедствено положение в община Бяла Слатина заради обилните
Коментари Харесай

Областният управител на Враца: Много е страшна картината в Бяла Слатина

„ Обявено е бедствено състояние в община Бяла Слатина поради изобилните превалявания “, заяви регионалният шеф на Враца Малина Николова по отношение на днешните значителни превалявания от градушка.
„ В други обитаеми места от региона не е обявявано бедствено състояние. В Бяла Слатина е било нещо стихийно за към 15 минути. Утре стартира същинската оценка на вредите, тъй като през днешния ден общината, дружно с общинското дружество „ БКС “, главно са разчиствали улиците, с цел да могат да обезпечат напредването на хората и придвижването на транспортните средства “, съобщи Николова.
По думите ѝ е възобновено електрическото зареждане на обитаемоте места на общината. „ Утре до обяд би трябвало да възстановят и в самия град. Едно от учебните заведения „ Цани Гинчев “ е с паднал дирек. Утре ще бъдат възобновени този и още два паднали стълба. Учениците имат външно оценяване и е належащо наложително електрическо зареждане. Може и с батерия, ще се види по какъв метод. По частните домове има съществени вреди, доста отнесени покриви, доста паднали дървета от улиците вътре в дворовете “, добави тя. Николова добави, че главно по целия площад на Бяла Слатина всички дървета съвсем са долу на земята.
„ Много е страшна картината. Има много паднали жици. Хората имат ток, само че отчасти по някои домове и това учебно заведение няма електрозахранване. Ще бъде възобновено на следващия ден до обяд “, сподели още Малина Николова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР