Обявено е бедствено положение на територията на община Трън. Това

...
Обявено е бедствено положение на територията на община Трън. Това
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Трън

Обявено е бедствено състояние на територията на община Трън. Това показа пред „ Фокус “ кметът Цветислава Цветкова. Поводът е, че река Ерма излезе от коритото си в землището на Трън и наводни къщи и дворове.

„ Към момента ситуацията се поуспокои. Имаме заповед от през днешния ден, в която след съвещание на Общинския щаб, е оповестено бедствено състояние на територията на общината. Въведен е в деяние Общинският проект за отбрана при бедствия в частта ѝ за наводняване. Река Ерма тук-там излезе от речното корито и наводни 5 дворни пространства и партерен етаж на една къща “, уточни кметът.

„ Засега нямаме сигнали за обитаеми места без ток в общината, само че получаваме голям брой сигнали за наводнени аграрни площи поради излизането на реката от коритото ѝ, както и унищожена годишна продукция. Имаме и голям брой сигнали за паднали дървета и клони към село Проданча. Доброволното формирование на Община Трън е на място там и почистваме, с цел да можем да осигурим достъп на хората от общинския център. Занесли сме самун. Там имаме 7 непрекъснато живеещи хора. Осигурили сме им самун и артикули от първа нужда,. Овладели сме обстановката към този момент “, сподели още Цветкова.

„ Предвиждаме през днешния ден или до на следващия ден да се построи дига там, където реката унищожи дигата, с цел да може да предотвратим наново излизане на реката. Бедственото състояние ще е в действие до 7 дни по решения на Общинския щаб ", добави тя пред " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР