Обявената от днес от Независимия синдикат за образование, наука и

...
Обявената от днес от Независимия синдикат за образование, наука и
Коментари Харесай

Стачка в сферата на образованието в Република Северна Македония

Обявената от през днешния ден от Независимия профсъюз за обучение, просвета и просвета (СОНК) в Република Северна Македония национална ефикасна стачка в просветителните институции в страната стартира. Председателят на синдиката Яким Неделков регистрира, че в множеството учебни заведения и детски градини тя протича по проект и прикани оптимално бързо да бъдат извикани на договаряния, за доближат до решение за увеличение на заплащането на работещите в образованието. По думите му стачката ще продължи, до момента в който такова решение не бъде открито.

Според наблюденията на медиите в страната в главните учебни заведения тя е най-видима, до момента в който в детските градини, междинните и висшите учебни заведения не всички преподаватели стачкуват. Според министъра на образованието Йетон Шакири общественият разговор ще продължи и през днешния ден или на следващия ден ще имат среща със СОНК.

Вчера министър председателят Димитър Ковачевски прикани учителите в началните и междинните учебни заведения „ да слагат ползите на децата преди всичко и да не се нарушава просветителният развой “. „ Няма да получим нищо, в случай че вдигнем инфлацията, а тъкмо това ще се случи, в случай че настояванията се осъществят по този начин, както са сложени “, написа той във Facebook профила си, като прикани да не стопира просветителния развой и да продължи разговора за намиране задоволително решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР