Обядът на плажа – значително по-скъп това лято. Това показва

...
Обядът на плажа – значително по-скъп това лято. Това показва
Коментари Харесай

Инфлуенсърка: Шокирана съм! Тараторът по морето е 7-9 лв., рибата е 25 лева!

Обядът на плажа – доста по-скъп това лято. Това демонстрира съпоставяне на цените на менютата в заведенията в огромните морски курорти в Европа. Заради по-високите цени в Италия да вземем за пример се върна обичаят туристите да си носят храна и питиета за обяд край вълните.

Поглеждаме към менютата в заведенията за хранене по морето. Според туристите в Италия най-малко 50 евро са нужни, с цел да обядваш на плажа. Заради високите цени в заведенията – дружно с чадъра, шезлонга и плажните кърпи – летовниците носят и хладилна чанта с храни и питиета, приготвени у дома. У нас междинното нарастване е 15%. В множеството заведения на плажовете у нас: супите се продават сред 5 и 8 лева, салатите – към 11 лева, главните готвени ястия –между 7 и 15 лева, а порция риба - от 7 до 17 лева според от типа. За да проверим какъв брой коства храната на плажа ще съпоставим цените в менютата в България, Гърция, Италия и Албания, съобщи NOVA.

След последната отмора по родното Черноморие инфлуенсърът Гергана Димитрова регистрира сериозна разлика в цените в менютата в заведенията на плажа.

" Доста са повишени цените. За съпоставяне - тараторът на множеството места беше 7-9 лева, което много ме шокира. Салата " Капрезе " струваше 12-13 лева, в този момент е 19-20 лева Рибата е над 25 лева за ципура, лаврак, сьомга ", твърди Гергана Димитрова.

Пресмята, че от предишното лято до момента, обядът на плажа за фамилията ѝ е поскъпнал приблизително с 50 лева

Рекордни растежи в цените на плажните заведения регистрират туристите и в огромните европейски курорти. В Италия да вземем за пример летовниците пресмятат, че за един ден на плажа за нужни към 50 евро за храна. В свои видеа в обществените мрежи Гергана Димитрова пресмята какъв брой коства ден на морето на разнообразни плажове у нас и на най-предпочитаните от българите курорти в Европа.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР