Обучението на кучето е процес, който изисква внимание и постоянство.

...
Обучението на кучето е процес, който изисква внимание и постоянство.
Коментари Харесай

Как да научите кучето да сяда при команда

Обучението на кучето е развой, който изисква внимание и неизменност. То разрешава на стопанина да има по-добри взаимоотношения с кучето и да го управлява. Последното освен не лишава нещо от домашния любим, а в противен случай – оказва помощ, в случай че кучето попадне в рискова обстановка.

Мнозина, изключително тези с напористи и енергични домашни любимци, считат непрекъснатото им наблюдаване и поправяне за изтощителни. Ако обаче покажете на кучето, че се ядосвате при неверно изпълнени команди, то ще се научи да практикува неприятното си държание.

Ако по някаква причина не се сработите, то би трябвало да игнорирате и да пандизите кучето, до идващия опит. Мястото му би трябвало да е уютно, безвредно, с играчки и неща за гризане. Прилагането на тази процедура изисква работа с кучето по 8-12 пъти на ден, по 10-15 минути.

Едно от главните правила, които наложително се ползват от самото начало, до момента в който сте с кучето, е никакво внимание, до момента в който не седне спокойно и добродушно.

Когато кучето седне и чака сигнал от стопанина, това го учи да гледа към него за реакция по отношение на правилността на държанието му. Седналото куче е по-малко интензивно от това, което тича в близост.

 Седнало Куче

Така то е предразположено към разбиране на устни команди. По този метод се дава опция кучето единствено да планува какво се чака от него и да заслужи вниманието на стопаните си.

Обучението демонстрира на кучето обстоятелството, че би трябвало да стартира да заслужава всичко, което желае. Първата команда е „ Седни! ”. За да накарате кучето да седне, то кажете името му и по-късно командата. Ако е нужно, се повтаря на всеки 3-5-секунди.

В началото кучето ще отхвърля да се подчини. В този миг го оставете и отидете настрани от него. В даден миг то ще ви последва и още веднъж ще потърси вниманието ви.

В този миг още веднъж му задайте командата по описания метод. Ако още веднъж откаже, повторете същата процедура. Въоръжете се с доста самообладание и бъдете сигурни, че в даден миг то просто ще се откаже.

Веднага щом кучето седне би трябвало да го премиите. Обикновено, за премия се употребява лакомство. Това форсира процеса за образование на куче, което още не знае по какъв начин да сяда.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР