Обстрелът в близост да украинската Запорожка АЕЦ беше подновен и

...
Обстрелът в близост да украинската Запорожка АЕЦ беше подновен и
Коментари Харесай

Киев предупреди, че може да затвори Запорожката АЕЦ

Обстрелът наоколо да украинската Запорожка АЕЦ беше възобновен и Киев предизвести, че може да затвори централата, с цел да се избегне злополука. А Организация на обединените нации разгласи, че има достоверни обвинявания, че съветските сили са преселвали деца от Украйна в Русия за осиновяване като част от огромното предислоциране и депортации на хора. Темата беше разисквана на съвещание на Съвета за сигурност. Русия разгласи обвиняванията за " неоснователни ", написа БНР.

От украинската войска оповестяват, че няколко села наоколо да нуклеарното оборудване са подложени на масиран обстрел през последните 24 часа до тази заран.

През нощта съветски ракети и тежка артилерия бяха ориентирани против близкия град Никопол, ситуиран от другата страна на река Днепър против Запорожката АЕЦ. Енергодар, където е ситуирана централата, е без ток поради съветска офанзива, настояват украинските управляващи. Назначените от Русия представители на администрацията в Енергодар настояват, че няма офанзиви в града, единствено прелитат дронове. В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации отношението на Русия към малолетните в Украйна беше във фокуса на диалозите.

" Има достоверни обвинявания за принудително преселване на деца в окупирани от съветските сили територии или в самата Русия. Загрижени сме, че съветските управляващи са одобрили опростена процедура за даване на съветско поданство на деца, лишени от родителска грижа и тези деца могат да бъдат осиновявани от съветски фамилии. Според 50-ти член от Четвъртата Женевска спогодба, Руската федерация няма право да трансформира статута на такива деца, както и националността им ", съобщи Илзе Брандс-Кехрис от службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида. Тя заяви още, че съветските сили организират интервенция на " пречистване " в окупираните територии с практики, които нарушават правата на индивида - претършуване, в някои случаи събличане на хората, подробни разпити за фамилни връзки, политически възгледи и принадлежност.

Преглеждат се и мобилните телефони на хората, вземат се пръстови отпечатъци. Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя разгласи обвиняванията като неоснователни и съобщи, че украинците бягат от страната си, с цел да се спасят от незаконния режим в Киев.

От украинската войска поеха отговорност за поредицата удари, нанесени през август, против съветски бази на анексирания Кримски полуостров, в това число за серията от гърмежи във военновъздушната база " Саки ".

Досега Украйна единствено намекваше за присъединяване си. В американската база " Рамщайн " в Германия се събира през днешния ден Контактната група по въпросите на защитата на Украйна. Начело на полемиките във по този начин наречените формат " Рамщайн - 5 " е американският министър на защитата, поканени са военни министри от целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР