Общото събрание на ООН прие резолюция за Сътрудничество между ООН

...
Общото събрание на ООН прие резолюция за Сътрудничество между ООН
Коментари Харесай

Китай гласува срещу Русия в ООН - призна я за "агресор"

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция за " Сътрудничество сред Организация на обединените нации и Съвета на Европа " със 122 гласа, в това число този на Китай, заяви The Moscow Times. Няколко други " другарски настроени към Русия " страни, като Казахстан, Армения, Индия и Бразилия, също гласоподаваха " за ".
 
По-специално документът се базира на " невижданите провокации ", пред които е изправена Европа след съветската експанзия против Украйна и преди този момент против Грузия, и приканва за " отплата " на вредите, понесени от жертвите на експанзията на Москва.
 
" 5 добре известни правозащитници, в това число Русия, Беларус, Никарагуа, Сирия и Северна Корея, гласоподаваха срещу резолюцията ", сподели иронично украинският представител в Организация на обединените нации Сергей Кислица.
 
В същото време, съгласно Радио Свобода, войната на Русия против Украйна не е главната тематика на резолюцията, тъй че остава неразбираемо дали гласуването на Китай значи смяна в позицията на Пекин във връзка с войната на Русия против Украйна.
 
Според представител на китайското министерство на външните работи Украйна е поискала диалози по тематиката. Китай възнамерява да изпрати държавен делегат, с цел да задълбочи връзката към политическото споразумяване на съветската война, която Пекин назовава " украинската рецесия ". Зеленски назначи някогашния министър на стратегическата индустрия Павло Рябикин за нов дипломат на Украйна в Китай.
 
На 24 февруари Китай разгласява документ, в който обрисува позицията си по отношение на " уреждането " на войната на Русия против Украйна, в това число апел за преустановяване на огъня и договаряния, само че не и евакуиране на съветските войски. Украйна е безапелационна, че войната не може да завърши, в случай че Русия не е изтеглила всички свои войски от окупираните земи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР