Общото събрание на ООН отхвърли искането на Русия осъдителната резолюция

...
Общото събрание на ООН отхвърли искането на Русия осъдителната резолюция
Коментари Харесай

ООН ще гласува явно резолюцията за анексираните от Русия украински области


Общото заседание на Организация на обединените нации отхвърли настояването на Русия неоправдателната резолюция за анексирането на четири украински области да бъде подложена на скрито гласоподаване, съобщи Ройтерс.

Предложението на Москва беше отхвърлено на изключително съвещание. Общото заседание на Организация на обединените нации одобри със 107 гласа " за ", 13 " срещу " и 39 " въздържал се " гласуването на резолюцията, която осъжда " противозаконните така наречен референдуми " и " опита за противозаконна анексия ", да бъде очевидно. Дипломати чакат това да се случи в сряда.

Аргументът на Русия да желае скрито гласоподаване беше, че поради лобирането на Запада против анексията " вотът може да бъде доста сложен, в случай че позициите на страните се показват обществено ".

Проекторезолюцията приканва страните да не признават анексията от Русия на четири украински области и удостоверява ненакърнимостта на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.
" Русия още един път сподели, че е една терористична страна "
В началото на изключителното съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации Украйна за следващ път упрекна Русия, че е " терористична страна ". Повод бяха масираните ракетни обстрели против Киев и други украински градове, последвали детонацията на Кримиския мост през уикенда.

" Русия още един път сподели, че е една терористична страна, която би трябвало да бъде възпряна с най-твърди средства ", сподели украинският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Серхий Кислица, представен от Франс прес.

По думите му " целият свят още един път видя същинското лице на една терористична страна, която убива нашите жители ". Кислица заяви, че при съветските ракетни удари в понеделник са убити 14 и ранени 97 цивилни.

Украинският посланик заключи, че " да вземаш съзнателно на прицел цивилни при ракетни удари е военно закононарушение ".

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  София подземен. Един различен пропуснат град  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР