Общото събрание на ООН гласува да разреши на украинския президент

...
Общото събрание на ООН гласува да разреши на украинския президент
Коментари Харесай

Зеленски ще говори пред Общото събрание на ООН

Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава да позволи на украинския президент Володимир Зеленски да направи авансово записано послание пред годишната сесия на събранието идната седмица по видеоконферентна връзка, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

От трибуната на форума, който се открива във вторник в Ню Йорк, се чака да приказват близо 150 държавни глави и държавни ръководители, отбелязва Франс прес.

С болшинство от 101 страни членки Общото заседание реши да даде на Зеленски опцията да направи послание, макар съпротивата на Русия. Седем страни, измежду които Русия, Сирия, Куба и Северна Корея, гласоподаваха " срещу ", а 19 се въздържаха.

Предложението да се направи изключение за украинския президент беше импортирано от над 50 страни, измежду които Украйна, Съединени американски щати, Франция, Турция, Англия, Южна Корея и Колумбия.

Беларус не съумя да прокара корекция на решението, която да позволява на водачите на всички страни да създадат видеообръщение пред Общото заседание на Организация на обединените нации, показва ДПА.

Възможността да се обърне към Общото заседание на Организация на обединените нации по видеоконферентна връзка дава на Зеленски висока политическа естрада, изключително поради това, че съветският президент Владимир Путин няма да участва на събитието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР