Общоприето е, че качеството и външният вид на косата зависят

...
Общоприето е, че качеството и външният вид на косата зависят
Коментари Харесай

Какво може да каже косата за вашето здраве?

Общоприето е, че качеството и външният тип на косата зависят единствено от избрани операции или външни фактори. При деликатен разбор обаче се оказва, че дружно с други признаци косата се трансформира в самобитен лакмус, сигнализиращ за дълбоки здравословни проблеми.
Слаба и безжизнена коса
Една от главните и явни аргументи косата да загуби блясъка си и да стане безжизнена е неправилната грижа, несъответстващото хранене през зимата, честото боядисване и потреблението на маша или преса.
Косата постоянно става вяла през есенно-зимния интервал, когато тялото има дефицит на витамини и минерали. Слабата коса може да демонстрира липса на селен, сяра и фосфор в организма, съгласно проучванията на Ахмад Горбани, помощник в изследователския център на Гилан.
Ако подозирате, че имате недостиг на тези микроелементи, тогава би трябвало да обърнете внимание на здравето на венците и развиването на кариеси: в случай че забележите неприятни промени в тази област, тогава би трябвало да се консултирате с доктор.
Пърхот
Що се отнася до пърхота, той най-често е безопасен, само че не е извънредно изящен проблем, а също по този начин предизвика противен сърбеж. В допълнение, пърхотът неприятно се ръси върху раменете и облеклата.
 Тайната на сияйната кожа и блестяща коса към този момент е разкрита Тайната на сияйната кожа и блестяща коса към този момент е разкрита
Ако желаете да имате красива и млада кожа на лицето и врата, както и лъскава и блестяща коса, би трябвало да извършите едно просто нещо. Да с...
Пърхотът може да бъде породен от потребление на прекалено много стилизиращи артикули или незадоволително изплакване на косата и скалпа. Той може да бъде породен и от вашата диета. По-специално, в случай че има дефицит на мазнини и въглехидрати.
Други вероятни аргументи за пърхот включват стрес, храносмилателни проблеми или имунодефицит.
Ако забележите, че люспите на пърхота са жълтеникави, тогава може да имате себореен дерматит. Това заболяване е много мъчно за лекуване, тъй че шампоаните срещу пърхот тук са безсилни. Спешно би трябвало да си уговорите среща с доктор, с цел да установите повода за болестта и да започнете сложно лекуване.
Тънка и чуплива коса
Състоянието на кожата, ноктите и косата може да се утежни от неналичието на протеини. Тънката и чуплива коса демонстрира това положение. Протеинът е хранително вещество, належащо за създаване и поддържане на телесните тъкани. В този случай се предлага да се ядат повече плодове и храни с високо наличие на омега-3 мастни киселини. Те включват: скариди, сьомга, сом и спанак.
 7 изпитани трика, с които да кажете „ довиждане “ на изтощената коса 7 изпитани трика, с които да кажете „ довиждане “ на изтощената коса
Косата е знак на женственост и всяка дама си мечтае за здрава и блестяща коса, която да акцентира женствеността ѝ. Понякога обаче ка...
Косопад
Доказано е, че всеки човек приблизително може да загуби до 100 косми дневно. По-значителната загуба на коса може да бъде обвързвана с проблеми в ендокринната и имунната система на организма. Може да бъде и признак на диабет. Всяка от тези аргументи изисква незабавна здравна помощ.
Но не се паникьосвайте. Косата също може да пада поради стрес и липса на витамини. Освен това, при дамите косата пада по време на бременност. Само експерт, обаче, ще даде точната причина.
Ако изпитвате това, което специалистите назовават ​​временна загуба на коса, би трябвало да се опитате, в случай че е допустимо, да спрете приема на медикаменти, които са ви предписани по това време, или да посетите доктор, с цел да диагностицирате съпътстващо патологично положение, което може да аргументи косопад. Трябва ясно да се разбере, че този вид косопад не е непрекъснато положение, което може да е обвързвано с наследствени черти.
Приемането на витамин D ускорява растежа и възобновяване на косата. Забележително е, че специалистите към момента не могат да схванат точния механизъм на резултата на витамин D върху косопада, само че сигурно е известно, че космените фоликули се нуждаят от високи равнища на витамин D за възобновяване. По-специално се предлага приемането на избрани дози витамин D3 всекидневно. Във всеки случай би трябвало да се консултирате със експерт.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР