Общо 40 са задържаните лица на вчерашния протест в София,

...
Общо 40 са задържаните лица на вчерашния протест в София,
Коментари Харесай

От 40 задържани на протеста, 34 са с обвинения

Общо 40 са арестуваните лица на вчерашния митинг в София, от тях трима са осъждани, оповестиха от Софийска районна прокуратура. 34 лица са привлечени към наказателна отговорност.

„ Във връзка с осъществени на територията на гр. София на 02.09.2020 година противоправни действия, под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура до 15,30 часа на днешния ден са формирани 24 бързи производства и едно досъдебно произвеждане по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс. По тях със заповед по реда на ЗМВР са арестувани общо 40 лица, като три от тях са осъждани “, се споделя в информацията на прокуратурата.

„ 34 лица са привлечени към наказателна отговорност за осъществени закононарушения от общ темперамент. От тях за осъществени закононарушения по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – безчинство, са привлечени 30 лица.

Деянията по своето наличие се отличават с изключителна смелост и включват мятане на разнообразни предмети - самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета по посока на чиновници на Министерство на вътрешните работи, несъблюдение на разпоредби и оказване на опозиция против служители на реда, изпълняващи отговорностите си по запазване на публичния ред.

Три лица са привлечени към наказателна отговорност за осъществени закононарушения по член 131, алинея 2 т. 4, вр. с член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс и по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на телесна щета на полицейски чиновник, като на едно от тях е повдигнато и обвиняване за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост.

Едно лице е привлечено с изключение на към наказателна отговорност за осъществено закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, и за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – отправяне на закани с ликвидиране “.

Към 15,30 ч. през днешния ден 24 души са арестувани за период от 72 часа, в идващите дни ще бъдат направени и импортирани претенции до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с всеки един от тях. На останалите обвинени е избрана мярка за неотклонение „ гаранция в пари “ или „ подписка “.

Спрямо 14 лица са подхванати дейности по реда на Указа за битка с дребното безчинство, като материалите са импортирани в СРС.

Активните дейности по следствие не престават под управлението и надзора на СРП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР