Общо 342-ма английски туристи напуснаха Банско през последните дни. Автобусите

...
Общо 342-ма английски туристи напуснаха Банско през последните дни. Автобусите
Коментари Харесай

Ето какво се случва с британските туристи, заради които пламна Банско

Общо 342-ма британски туристи напуснаха Банско през последните дни. Автобусите бяха обезпечени от английското посолство и ескортирани с полиция до летището.

Около 50 англичани остават в жилищата си в курорта, като част от тях са под домашна карантина.

Основен ангажимент в подготовката за изтеглянето на английските туристи са имали представителите на Министерство на вътрешните работи, общинският спешен щаб и консулският сътрудник в Банско Джеймс Хюс, който е и хотелиер.

„ Отделно от тези хора, още седем или осем страни помагахме да се приберат в къщи. Беше доста мъчно и аз съм сигурен, че община Банско и от Министерство на вътрешните работи Банско ще оказват помощ на хората да се приберат “.

Около 50 английски жители остават в града, като немалка част от тях са под домашна карантина, защото са били в контакт с двата потвърдени случая на болест с ковид на свои сънародници.

„ Около 50 души, които като мен се усещат вкъщи в Банско. Къде е казусът, живеем в парадайс, магазините са цялостни, въздухът е чист “, сподели Джеймс Хюс, представен от БНР.

В Банско са останали и съветски жители, които имат лични жилища в курорта. Всички са осведомени и съблюдават напътствията и възбраните.

В града не работи нито едно дружество. Заради затварянето на съвсем всички обекти, като се изключи аптеки, хранителни магазини и две бензиностанции, е сведена до най-малко и охранителната активност.

Хиляди хора от Банско и прилежащите общини Разлог и Белица, са освободени от работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР