Общо 284 семейства на новородени са получили финансова подкрепа от

...
Общо 284 семейства на новородени са получили финансова подкрепа от
Коментари Харесай

Община Стара Загора е подкрепила семействата на близо 300 новороден

Общо 284 фамилии на новородени са получили финансова поддръжка от община Стара Загора през 2020 година. „ Стойността на изплатените средства на 142 100 лв. “, уточни доктор Антония Тодорова, шеф на отдел „ Здравеопазване и обществени действия “.  Сред кандидатствалите са и 8 двойки близнаци и една тройка тризнаци, както и седем самотни майки и две фамилии осиновили деца.

Общият брой на подадените заявки е 421. Според признатия „ Правилник за изискванията и реда за даване на финансова поддръжка за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора “, право да получат еднократна финансова помощ имат родители или осиновители, от които най-малко един е български жител. Той би трябвало да има минимум три години непрекъснат или сегашен адрес на територията на старозагорска община. Двамата родители би трябвало да имат приключено приблизително или висше обучение все още на раждане на детето, както и да нямат изискуеми отговорности към община Стара Загора. Не се позволява подкрепяне на родители или осиновители, чиито деца се отглеждат в профилирана институция. От кандидатствалите през 2020 година 137 не дават отговор на изискванията.

Правилникът влезе в действие на 1 юни 2020г. Общински съвет Стара Загора  удостовери размера на еднократната финансова поддръжка при раждане или осиновяване на дете и за 2021 година.За интервала 01.01.2021-31.12.2021 г.на родителите/ осиновилите, със приключено приблизително обучение, ще се дава финансова поддръжка в размер на 400 лв. за първо дете, за второ дете сумата ще бъде- 450 лв., а за трето – 500 лв.. На родителите/осиновителите, един от които има приключено висше обучение,  се дава финансова поддръжка в размер на 500 лв. за първо дете, за второ сумата е 550 лв., а за трето – 600 лв..

Документи се подават всеки работен ден на гише „ Деловодство “ в Център за информация и услуги в постройката на община Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР