Общо 1245 младежи се потят над матурата по български език

...
Общо 1245 младежи се потят над матурата по български език
Коментари Харесай

Над 1200 зрелостници от Враца се потят над матурата по БЕЛ

Общо 1245 младежи се потят над матурата по български език и литература в област Враца, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Лорета Колева. Сред тях има и неиздържали изпита от предходната и предишни години. Изпитът се организира в 30 учебни заведения, в които ще има 308 квестори.
Началникът на РУО Враца разгласи още, че в региона на втори наложителен държавен зрелостен изпит по профилиращ предмет се чака да се явят 481 зрелостници по разнообразни образователни предмети. Най-много са деклариралите изпит по британски език - равнище В.2 – 192 възпитаници, география и стопанска система – 103 възпитаници. Най-малко ще се явят на изпит по испански - един възпитаник.
Лорета Колева изясни, че на наложителния държавен изпит за придобиване на професионална подготовка (в частта му по доктрина на професията) учениците имат опция да избират сред три разновидността: тематика, тест, отбрана на дипломен план. Общият брой на учениците, обучавали се в професионални паралелки, е 694 възпитаници, като от тях 302 ще се явят на тематика, четирима на тест и 388 ще пазят дипломен план./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР