Общо 10 нови сгради на детски градини и цялостна модернизация

...
Общо 10 нови сгради на детски градини и цялостна модернизация
Коментари Харесай

Фандъкова: До 2 години за всяко дете ще има място в детска градина близо до дома

Общо 10 нови здания на детски градини и цялостна рационализация на съществуващи ще бъдат направени в столицата през идната година. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на нова детска градина в квартал Драгалевци.
Родители оферират ограничения против неналичието тук-там в детските градини и ясли Родители и Столична община се разминаха в изчисленията какъв брой деца чакат за банкет в градина
Надявам се, че ще успеем да осъществим доста амбициозния проект до две години за всички деца над 3-годишна възраст в София да има място в детска градина, която да е покрай региона, в който живеят, добави тя, представена от Българска телеграфна агенция. Кметът уточни, че през тази година над 18 млн. лева Столична община е вложила в строителство и рационализация на детски градини и учебни заведения.

Само за регион това е третата нова постройка на детска градина, която откриваме, уточни Фандъкова и добави, че единствено преди няколко месеца са разкрили такава и в кв. " Бояна ". Вече строим още две нови здания в регион, сподели Фандъкова.
Родители стачкуват против дефицит тук-там в детските градини Според общината дефицит тук-там няма
Конкретно за градината в Драгалевци, тя уточни, че това е второто й уголемение с нова постройка, което се прави в последните години. В нея ще има четири групи - две яслени и две култивиран.

Кметът уточни, че откогато е почнала капиталовата стратегия в построяването на нови детски заведения са построили над 90 нови здания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР