Общият принос от дейността на Лидл България (Lidl България) към

...
Общият принос от дейността на Лидл България (Lidl България) към
Коментари Харесай

ИПИ: Приносът на "Лидл" към икономиката на България за 2021 е 1.6 млрд. лева

Общият принос от активността на " Лидл България " ( " Lidl България " ) към стопанската система на страната за 2021 година е 1.61 милиарда лева Това демонстрира втората оценка на икономическото влияние от активността на веригата, направена от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) и показана на конференция.. Германската верига е втората най-голяма в страната с доходи от 1.57 милиарда лева за предходната година.

" Анализът се базира на международно приета методология, отчитаща директните резултати, които се образуват от осъществените разноски на компанията, както и непреките вследствие на основаното в допълнение търсене по веригата на цената. Оценката сподели, че всеки 100 лева, които веригата е похарчила в България през предходната година, са съдействали за стопанската система с общо 171 лева ", заключи Лъчезар Богданов, основен икономист на ИПИ.
Половин милиард към бг производители
За последните две години " Лидл " уголемява партньорството си с българските производители - с 11% е повишен делът на техните артикули в асортимента на веригата. За 2021 година заплащанията за артикули към български производители са за 544 млн. лева Към тях се прибавят още към 11 млн. лева за други артикули и, осъществен от български компании в комерсиалната мрежа на Lidl в Европа.

" Сумарните заплащания към български производители през 2021 година са за 620 млн. лева Това е резултат от устойчиви дългогодишни партньорски взаимоотношения. От стъпването си в страната до момента ние не сме товарили българските производители с входни, логистични, маркетингови или каквито и да е други такси. Непреките резултати от това съдействие се пресмятат на 420 млн. лева ", заключи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".
Реклама Инвестиции над 100 млн. лева
През 2021 година разноските на компанията, строителство, здания са 112 млн. лева, а непрекият резултат от тях се пресмята на 83 млн. лева " Ние влагаме средногодишно не по-малко от 100 млн. лева в агресия. През 2020-2021 година отворихме 10 нови магазина и открихме над 600 нови работни места. Заедно с откриването на комерсиалните обекти поемаме и ангажимент към локалните общности, по тази причина нашите вложения са дълготрайни ", разяснява Милена Драгийска.
Плюс превоз
През 2021 разплащанията на компанията към снабдители на услуги са за 139 млн. лева, а изчисленият заобиколен резултат е 86 млн. лева " Това, без което не можем да действаме, е логистиката. Инвестираме в камиони, превоз, както и в хора и сътрудници, които правят разнообразни други услуги - IT, маркетинг, защита, разчистване и поддръжка и други, посочи Драгийска.
Заплати и налози
Над 71 млн. лева са чистите разноски, които компанията е направила за хонорари на своите чиновници през 2021 година - тогава екипът на компанията е наброявал над 3 300 души. " Лидл България " е водач в сектора по междинни равнища на възнаграждение. През 2021 година междинната месечна заплата в компанията е с 81% над междинната в бранш " Търговия на едро и дребно " и с над 53% по-висока от междинната работна заплата за страната. За нас е значим освен размерът на възнагражденията, само че и атмосферата на доверие, бистрота, чувството за грижа в компанията. Все повече чиновници имат по две деца да вземем за пример, което значи, че те са спокойни да възнамеряват персоналния си живот ", заключи Милена Драгийска.

Компанията е и един от най-големите данъкоплатци в страната - през 2021 година " Лидл България " е внесла 42.3 млн. налози в държавния и локалните бюджети.
Реклама
Дружеството поддържа и локалните общности. Един от образците за това е самодейността, определяна като най-голямата в страната грантова стратегия на частен корпоративен донор за цивилен организации. комерсиалната верига е финансирала 119 плана в 58 обитаеми места с общо 915 хиляди лева
Свързани публикации " Лидл " финансира с 200 хиляди лева 23 плана на цивилен организации 26 октомври 2022, 17:09 За три години български компании са имали експорт през Lidl за над 150 млн. лв. 14 септември 2022, 06:05 " Лидл " купи терен за складова база в Божурище за над 25 млн. лева 9 август 2022, 15:24 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР