Общинското предприятие „Чистота-Лом“ и Общинският ученически клуб „Екология и опазване

...
Общинското предприятие „Чистота-Лом“ и Общинският ученически клуб „Екология и опазване
Коментари Харесай

Организират пролетно почистване в Лом

Общинското дружество „ Чистота-Лом “ и Общинският училищен клуб „ Екология и запазване на околната среда “ започват акция за пролетно разчистване, която ще продължи до 21 април, оповестиха от общината.
"Призоваваме нашите съграждани да се включат интензивно, с цел да превърнем дружно нашия град в приветливо място за всички нас и да посрещнем Великден с въодушевление! ", пишат от локалната администрация.
Сега е време за разчистване на дворове, междублокови пространства, паркове, градини, тротоари и регули. Събраните от почистването боклуци да се слагат в чували до контейнерите и кофите за боклук. Клони, треви и шубраци да се оставят също до съдовете за битови боклуци. Общинското дружество „ Чистота-Лом “ е ангажирано да извози всички отпадъци по график.
От общината припомнят на ползвателите на търговски обекти, индустриални, икономически и административни здания на територията на община Лом да събират разделно отпадъците (хартия и картон, пластмаси и стъкло) в поставените за задачата жълти и зелени контейнери.
Съгласно Наредба № 1 за поддържане на публичния ред, чистотата и опазването на публичното имущество на територията на община Лом, изхвърлянето на строителни боклуци, твърди и обемисти предмети, оборска тор и други в съдовете за боклук и към тях е неразрешено и се санкционира с санкция от 100 до 500 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР