Общинският съветник от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ - Спаси

...
Общинският съветник от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ - Спаси
Коментари Харесай

Общинският съветник, блъснал кола и избягал, все още не е подал оставка


Общинският консултант от „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ - Спаси София “ Благовест Георгиев, който аргументи злополука и избяга, към момента не е подал оставка. Оказва се, че той има и предходни прегрешения, съобщи БТВ. През 2007 година той още веднъж отхвърля да бъде тестван, а през 2017 година е заловен зад кормилото след приложимост на алкохол. Тогава книжката му е отнета за 8 месеца и му е наложена санкция.

Столичният общински съвет няма право да в профил Георгиев от служба. Може само да приключи присъединяване му в Комисията по превоз и сигурност. „ Оттеглянето му от общинския съвет е само и единствено негово решение “, разяснява ръководителят на комисията Иван Таков.

„ Ако Георгиев не подаде оставка, което го приканвам да направи, ще внесем отчет да го премахнем от Комисията за пътна сигурност “, сподели ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров. До удара в петък вечерта на столичния бул. „ Драган Цанков “ се е стигнало, откакто Георгиев е навлязъл в платното за насрещно придвижване. Удареният лидер го е наблюдавал до ул. „ Елин Пелин “ и е подал сигнал в полицията.

Георгиев беше арестуван, само че отхвърли да даде проба за алкохол и опиати. От " Продължаваме промяната " незабавно реагираха на новината и излязоха с позиция: „ Групата общински съветници на Политическа партия в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на Политическа партия правят оценка държанието на сътрудника си Благовест Георгиев като неприемливо, рисково за близките и нарушаващо освен законите и разпоредбите, само че и публичния морал. Ще приемем без съмнение оставката на Благовест Георгиев от позицията общински консултант “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР