Общинските съветници приеха Плана за интегрирано развитие на Община Благоевград

...
Общинските съветници приеха Плана за интегрирано развитие на Община Благоевград
Коментари Харесай

Общински съвет – Благоевград прие Плана за интегрирано развитие на Община Благоевград

Общинските съветници одобриха Плана за интегрирано развиване на Община Благоевград 2021-2027 година

Предложението бе подложено на разглеждане по време на постоянно съвещание на Общински съвет, като 32 от локалните парламентаристи гласоподаваха „ за “, регистриран бе един глас „ срещу “ и 1 „ въздържал се “.

ПИРО е главен стратегически документ и значим инструмент за ръководството на Общината през сегашния програмен интервал. Неговият тримерен обсег включва цялата територия на общината.

Основната цел на ПИРО е да обезпечи обща рамка и поредност от съответни дейности за стабилно и интегрирано развиване на локално равнище, обединени в съответна стратегия за деяние.

В рамките на няколко месеца, Община Благоевград организира онлайн анкети с жители, бизнес и неправителствени организации, по отношение на хрумвания за планове, които да бъдат включени в ПИРО. В допълнение бяха проведени публично разискване и онлайн срещи за изследване на настройките на заинтригуваните страни.

ПИРО годишно ще бъде подлаган на оценка и актуализация, като концепцията е да бъде дадена опция препоръчаните планови хрумвания, които следва да постъпват от хората и бизнеса да бъдат заложени в него.

В ПИРО са включени планови хрумвания, взаимно с други Общини, включително и София.

Посоката на развиване на Община Благоевград е систематизирана във визията на ПИРО: Община Благоевград – съвременна, новаторска, обвързвана, зелена община, осигуряваща висок витален стандарт за своите жители и условия за стабилно икономическо развиване!

Планът за интегрирано развиване, както и презентации към него, могат да бъдат открити на следния линк:

По врене на съвещание на Общински съвет – Благоевград беше призната и Стратегия за стабилно развиване на туризма в Община Благоевград за интервала 2021-2027 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР