Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет изпращат до

...
Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет изпращат до
Коментари Харесай

ВМРО: Години наред тарикати, побойници и наркомани са толерирани

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет изпращат до Министерство на вътрешните работи 10 съответни въпроса, свързани със сигурността в София.

На извършената изключителна сесия по сигурността на 12 май в Общинския съвет Карлос Контрера, ръководител на групата на патриотите в СОС зададе част от тях, само че не получи съответни отговори.

„ Като се работи на териториален принцип с какъв брой патрулни коли се обслужва едно районно управление (на МВР), задоволителни ли са? Колко екипи има през тъмната част в града от КАТ? Патрулите имат ли време да си обхождат региона или чакат на всеки час да им бъде осъществена инспекция от всички всевъзможни равнища и структури? Зам.-директорът от ГДНП по охранителна полиция какви ограничения е подхванал по повод запазване на публичния ред и сигурност както в столицата, по този начин и страната? При състояние че в ГДНП има цели отдели пътна и охранителна полиция с не дребен брой чиновници каква тъкмо контролна и патрулна активност са осъществявали? “.

„ По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Сесия по сигурността от нашата група поискахме още в края на март т.г. и то с по-широк кръг от тематики. София като град има недостиг на сигурност. Ние ще дискутираме пътната сигурност, само че битовата престъпност, домовите обири, грабежите, незаконната миграция, проблемите с гетата, разпросранението на опиати са все мъчителни въпроси, които настояваме да се дискутират. Трябва да приказваме по тези проблеми, тъй като тях ги има, би трябвало и да търсим решения. Тук в СОС, отвън СОС дружно с Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи, Народното събрание. Трябват решения и ограничения. Не може дневния ред да се дефинира от произшествия, това не е политика, а бягане след събитията “, уточни Карлос Контрера.

Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация Министерство на вътрешните работи не вижда организационните, техническите и дисциплинарните проблеми в своята къщурка, не желае да се реорганизира и реформира и това е повода всички да живеем в безредица към този момент трета година – война по пътищата, принуждение по улиците, в учебно заведение, грабежи, убийства, безотговорност.

Етикети: ВМРОКарлос Контрера Сподели
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР