Общинските полицаи, които бяха обучени в районните полицейски управления на

...
Общинските полицаи, които бяха обучени в районните полицейски управления на
Коментари Харесай

„Общинска полиция“ ще въдворява ред по улиците на Русе

Общинските служители на реда , които бяха подготвени в районните полицейски ръководства на Русе, започнаха работа през днешния ден .

Те ще наблюдават непрекъснато за спазването на публичния ред , като в активността си ще се подкрепят и от чиновниците на Специализирано звено „ Контрол, защита, публичен ред и сигурност “ /СЗ-КООРС/, оповестиха от Община Русе.

Общинските служители на реда работят по закона на Министерство на вътрешните работи и попречват всевъзможен тип закононарушения , в това число със задържане. Основни задания са предварителна защита и битка с вандализма , както и надзор по сигурността на придвижването и обезпечаване на естественото напредване на градския превоз. Наред с това служителите на реда ще подкрепят и защитата на всеобщи мероприятия в общината.

Служителите на „ Общинската полиция “ са на директно послушание на кмета на Община Русе и бяха назначени след прекосяването на наложителния шестмесечен курс на образование .

Още през тази година съставът на звеното би трябвало да бъде повишен с нови петима души. Договорът с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе планува общият брой на чиновниците да доближи 30 .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР