Общинската Многопрофилна болница в Поморие прекрати плановия прием на пациенти.

...
Общинската Многопрофилна болница в Поморие прекрати плановия прием на пациенти.
Коментари Харесай

Фалира ли болницата в Поморие?

Общинската Многопрофилна болница в Поморие приключи плановия банкет на пациенти. Причината е тежка финансова рецесия и всеобщо овакантяване на личен състав от болничното заведение. От април медиците получават единствено 60 на 100 от трудовите си хонорари. Последно те са получили заплатите си за юли.

Поморие

Проблемите в болница в Поморие почнали още през юли, когато пет медицински сестри са напуснали детското поделение поради неизплатени заплати. След това отделението е закрито.
Д-р Женя Караилиева, шеф на МБАЛ - Поморие: През същия месец юли напуснаха двама сътрудници от вътрешно поделение. За последната седмица са напуснали две медицински сестри, двама клинични лаборанти и един доктор в Клинична лаборатория.
Управителят на болничното заведение съобщи, че закъснение на възнагражденията на лекарите има, тъй като болничното заведение работи на загуба и няма от къде да дойдат средствата за заплати.
Д-р Женя Караилиева, шеф на МБАЛ - Поморие: Изплащаме по 60% на възнагражденията на медицинския личен състав, закъсняваме с два месеца и това се получи поради доста простата сметка, че приходите са по-малко от разноските.
Болницата в Поморие е най-голямото лечебно заведение в Общината. То обслужва и прилежащи общини като Руен и Несебър. Ако болничното заведение банкрутира, това значи, че близо 50 хиляди души остават без здравна помощ. През летен сезон на нея разчитат и хиляди туристи.

От болничното заведение са се пробвали да възстановят работата, само че се е оказало, че колкото повече работят толкоз повече разноски генерират.
Д-р Женя Караилиева, шеф на МБАЛ - Поморие: Нещо в механизма на финансирането не е по този начин, както би трябвало. Не е ясно в последна сметка къде е мястото на общинските лечебни заведения в опазването на здравето.
От Община Поморие споделиха че са отделяли средства за издръжката на лечебното заведение, само че са безапелационни, че не могат да поемат и заплатите на медиците.
Иван Алексиев, кмет на Община Поморие: От болничното заведение и общината се надяват страната да помогне, с цел да не се закрие лечебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР