Рангел Бизюрев се изправи за първи път пред съда. Той

...
Рангел Бизюрев се изправи за първи път пред съда. Той
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев даде шокиращи показания пред съда

Рангел Бизюрев се изправи за първи път пред съда. Той е упрекнат за убийството на Димитър Малинов от Цалапица и през днешния ден даде шокиращи показания по делото против упрекнатите в помагачество близнаци Борислав и Валентин Динкови. Бизюрев призна, че е пребил Митко поради обидни думи. Каза, че с изключение на него, различен не е удрял момчето и че двамата близнаци са му помагали да пренесат и скрият тялото. Според специалисти, е допустимо Димитър Малинов да е бил жив преди да бъде заровен.

С белезници и под засилена защита Рангел Бизюрев и близнаците Динкови бяха доведени в съда.



Рангел Бизюрев за пръв път описа в правосъдна зала в детайли за случилото се предишното лято. На 20 юли вечерта той бил в компания дружно с близнаците и други младежи от Цалапица.



Рангел описа, че помолил Борислав да извика на среща Димитър Малинов. Митко се съгласил и Борислав отишъл да го вземе с колата си. Рангел ги посрещнал в дребна улица до центъра. Митко отказал да дава отговор на въпросите и Рангел му нанесъл четири удара в торса.



Рангел и Борислав си тръгнали с колата, само че бързо се върнали с цел да ревизират положението на Митко. Открили тялото му на 20 метра от мястото на спора. И двамата пробвали да премерят пулса му. Не разкрили витални индикатори. Тогава Борислав предложил да заровят тялото, обадил се на брат си Валентин и изискал от него да донесе принадлежности.



На тези думи отхвърли да повярва майката на Димитър - Атанаска Бакалова, която уточни разминавания в показанията на близнаците Динкови и обвинения за убийството Рангел Бизюрев:

" За мен и тримата са взели участие. Никой не признава за тези удари в носа – за счупения нос. Били му мерили пулса. Те какво схващат от пулс?! "



фотоси: Българска телеграфна агенция, БГНЕС

Днес в залата братята Динкови отхвърлиха да дадат пояснения. Затова бяха прочетени показанията им от детектор на лъжата, който Борислав не издържал. Според специалиста на полиграфа, е допустимо Димитър Малинов да е бил жив, когато са го сваляли от багажника на колата.

Димитър Костов – прокурор: " Тепърва ще проучваме събраните през днешния ден доказателства в правосъдното разследване, ще изчакаме да съберем всички такива доказателства и в по-нататъшните правосъдни съвещания и тогава ще преценим хода на правосъдното разследване. "

На идващото съвещание ще бъдат изслушани още движимости лица и специалисти, а един от тях отдалечено по видеоконферентна връзка.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР