Общинската избирателна комисия (ОИК) в Силистра коригира изборните резултати след

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) в Силистра коригира изборните резултати след
Коментари Харесай

Избирателната комисия в Силистра коригира резултати от вота след решение на съда

Общинската изборна комисия (ОИК) в Силистра поправя изборните резултати след решение на Административния съд в Разград. Това оказва се от решение, оповестено на уеб страницата на комисията.

Решението на съда е постановено по тъжба, подадена от Стефан Железов, претендент за общински консултант от листата на Коалиция " Продължаваме промяната-Демократична България ". Той твърди, че в данните на формалните протоколи на две секционни изборни комисии е позволена техническа неточност при отразяване на действителния брой годни преференции за него.

Съдът откри, че в реалност Железов е получил 119 преференции, а не 114, както е отразено в решението на ОИК Силистра. Това значи, че той е получил повече преференции от Златко Куртев, който е бил разгласен за определен за общински консултант на второ място от листата на обединението със 115 преференции.

С друго свое решение ОИК – Силистра приключи пълномощията на общинския консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ Стелиян Стойчев. Той е подал заявление, че се отхвърля от пълномощията заради постъпване на работа в общинската администрация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР