Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите,

...
Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите,
Коментари Харесай

Радина Банкова Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите

" Общинската администрация би трябвало да промени безразличното си отношение към жителите, изключително в дребните обитаеми места ". Това съобщи претендентът за кмет на Ловеч, подсилен от " Българска социалистическа партия за България ", Радина Банкова по време на среща с хората в село Горно Павликени. Тя акцентира, че е натрупала задоволително опит в работата си като бизнесмен през последните 25 години, ръководейки личната си компания, с цел да се опита да приложи наученото в една друга сфера, каквато е ръководството на общината и да работи в интерес на обществото.

" Ситуацията в Ловеч и в селата от общината е- цялостен застой в икономическото развиване, а изискванията за живот не са като в една европейска страна ", сподели тя. Банкова добави, че хората напущат родния си град, младежите не намират там реализация. По думите й е пристигнало време да се предприеме най - значимата инвестиция - тази в хората. Според нея това може да стане като бъдат привлечени образовани и перспективни експерти, които да се включат в най-изостаналите три бранша - опазване на здравето, обучение, стопанска система. " Трябва да се даде нова вяра на хората, общинската администрация да промени безразличното си отношение към жителите, да прояви интерес към техните проблеми, да се вслуша в предложенията им, свързани с смяната на сегашната обстановка ", безапелационна бе тя.
Присъстващите на срещата си припомниха, че в селото досегашният кмет е идвал единствено до момента в който го изберат, по-късно е не запомнил пътя към него, от общината не демонстрират интерес през последните четири години какво се случва в Горно Павликени. " Имаме доста сериозен проблем с водоснабдяването - водопроводът е на повече от 70 години, багерът всеки ден копае, с цел да отстранява повредите, само че с това се разрушават улиците. Нямаме автобусен превоз, с който хората да отиват непосредствено до Ловеч, а ни се постанова да използваме подобен с прекосяване през други обитаеми места. За възрастните хора не е допустимо да се грижат за гробищния парк, електрическите стълбове се нуждаят от разчистване, защото са обрасли с увивни растения ", споделиха присъстващите на срещата. Най - значимия въпрос, който те сложиха беше кметският наместник в селото да се назначава от общинската администрация, единствено откакто хората в селото са разискали кандидатурите и са създали своето предложение.

Радина Банкова и Доротея Цанкова - лидер на листата на претендентите за общински съветници от Коалиция " Българска социалистическа партия за България " бяха посрещнати в селото с червени рози. Цанкова изясни, за какво Българска социалистическа партия е застанала зад кандидатурата на Банкова - доста от нейните хрумвания, изключително тези, свързани със обществената проблематика, изцяло съответстват с предложенията на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР