Общината ще забранява паркирането в „синя зона” и „зелена зона”

...
Общината ще забранява паркирането в „синя зона” и „зелена зона”
Коментари Харесай

Важна новина за столичните шофьори! Ето къде забраняват паркирането заради... мръсен въздух

Общината ще не разрешава паркирането в „ синя зона” и „ зелена зона” в дни, когато замърсителите са над нормите. Това реши Комисията по околна среда.

Мнението на столичани е разграничено, когато става въпрос за рестрикции. Затварянето на центъра за коли утвърждават 60% от запитаните в изследване, поръчано от общината. По тази причина управляващите одобриха по-мека мярка - при прогноза или констатиране на високи равнища на замърсяване ще се не разрешава паркирането в „ синя зона” и „ зелена зона”.

Най-одобряваните от столичани ограничения са по-честото метене и миене на улиците, безплатният градски превоз и " зеленият билет " от 1 лев за през целия ден. Мнозинството утвърждават и изключителните инспекции на полицията за коли, които замърсяват над разрешеното. На поддръжка се радва още концепцията за стандарт при дървата и въглищата за огрев.

Именно подобен вид замърсяване тормози години наред няколко квартала на столицата, които ще стачкуват. Става въпрос за „ Красна поляна”, „ Овча купел” и „ Западен парк”. На 5 февруари хората, които живеят там, ще стачкуват пред Народното събрание.

Обвинението е към жителите на известните от години виетнамски общежития. Район обичайно обгърнат в гъст отровен пушек. Стандарт за горивата ще има до края на тази година, дадоха обещание от общината. Обещаха и по-строг надзор, защото близо 60 хиляди семейства в столицата се топлят с твърдо гориво.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР