Община Враца кандидатства за присъждане на Европейски етикет за иновации

...
Община Враца кандидатства за присъждане на Европейски етикет за иновации
Коментари Харесай

Община Враца кандидатства за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

Община Враца кандидатства за отсъждане на Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище, оповестиха от локалната администрация.
Република България е една от първите страни в Европейския съюз, която ползва Стратегията за нововъведения и положително ръководство на локално равнище, призната от Съвета на Европа. Основен детайл от Стратегията е отсъждане на Етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище - документ за изцяло качество на ръководството на общината, който се прави оценка по единни критерии и процедури. Срокът му на годност е 2 години.
Община Враца е подала документи, с които кандидатства за отсъждане на Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство и сполучливо мина инспекцията за административно сходство.
Следва да се проведат анкетни изследвания за използването на 12-те правилото за положително демократично ръководство измежду общинските съветници и жителите в общината, които целят приемането на оценка за развиването на локалната народна власт в Община Враца, както и оценка на гражданското мнение по отношение на използването на 12-те правилото за положително демократично ръководство в общината.
За задачите на изследванията има направени стандартизирани въпросници съгласно 12-те правилото за положително демократично ръководство на локално равнище на Съвета на Европа - Въпросник за жителите и Въпросник за общинските съветници.
Въпросникът за изследване мнението на жителите на Община Враца е наличен на https://chkmkt.com/EUEtiketCitizens2020. Линкът ще бъде отворен за попълване до 06.08.2020 година
Европейският етикет за нововъведения и положително ръководство се присъжда на общини, отговарящи на стандарта за качество на ръководството на Съвета на Европа в сходство с правилата за положително демократично ръководство на локално равнище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР