Община Варна ще придобие безвъзмездно всички спортни съоръжения на Спортен

...
Община Варна ще придобие безвъзмездно всички спортни съоръжения на Спортен
Коментари Харесай

Общинският съвет даде зелена светлина за решаване на казуса „Спартак” 


Община Варна ще придобие безплатно всички спортни уреди на „ Спортен комплекс „ Спартак ” АД, откакто сдружението се преобразува посредством делене в две новоучредени акционерни сдружения. Това ще стане допустимо след днешното решение на общинския съвет във Варна, който се събра изключително по проблема. Съветниците дадоха единодушие за преобразуването, при което общината резервира дяловете си от 34 % и в двете нови сдружения, останалите дялове са на Инжстрой холдинг – 63,48, и на Стили Роуд – 2,52.

В новоучреденото „ Стадион Спартак ” АД община Варна в следствие ще стане едноличен притежател на спортните парцели стадион „ Спартак ” с лекоатлетическите писти, спортната площадка, подготвителното игрище, две миниигрища за футбол и шестте тенискорта. От опозицията не пропуснаха опцията за политически нападки с изострен звук и си заслужиха предизвестие от ръководителя на съвета Тодор Балабанов. „ Съжалявам, че тематиката по този начин жестоко се политизира. Не сме тук да водим война, а разговор ”, разяснява той. Марица Гърдева също прикани опозицията да спре с политиканстването и интригите, защото те не са в интерес на спорта. Тя акцентира ролята на футболните клубове, на почитателите, на кмета и на общинския съвет за развръзката по проблема. Към позицията им се причисли и зам.-председателят на съвета доктор Янко Станев.

Д-р Янко Станев: Съдбата на „ Спартак ” е в единството
„Ще си послужа с две поговорки, известни на обществото, само че и двете в недовършен тип. Едната е „ Във виното е истината… ” Няма такава сентенция. В целокупност тя гласи „ Във виното е истината, само че здравето е във водата ”. Постоянното наливане на вино и други взривяващи устройства по проблема „ Спартак ” е просто една дискредитация на самия проблем.
Втората сентенция „ За мъртвите – или положително, или нищо… ” И тя е подправена, тъй като това е единствено първата част. „ За мъртвите – или положително, или нищо, с изключение на единствено истината. ” Тук не се чу нито една истина. Дори съм отвратен, че черноморци редовно от тази естрада се изричат за „ Спартак ”. Затова в отговор на вашите изказвания, византийски отрочета, ще ви кажа едно само нещо – договорът на Спортен комплекс „ Спартак ” е копие на контракта на Спортен комплекс „ Варна ”. Абсолютно копие. Ако обаче в този момент реша да продължа тази безумна линия с безумни политически изявления на псевдоренегатски политолози, ще би трябвало да опиша едни истории, които нямат нищо общо с бъдещето.

Затова ще си разреша да кажа следното. Това, което се случва през днешния ден е решение, само че не е решение на проблемите на футболен клуб „ Спартак ”. То е отчасти начало на решаването им. То се случва с помощта на напъните на футболните клубове, на почитателите. За разлика от вас /към опозицията/ аз считам, че политиката е борба, а не подмолна конспирация. Ставам и споделям „ Не съм склонен ”, а вие ми четете тук едни смешки, които нямат нищо общо с бъдещето на „ Спартак ”. Внасял съм 6 оферти за финансирането на „ Спартак ”.

Но значимо е бъдещето. Благодарение на напъните на тези хора в залата, на напъните на администрацията и кмета, с помощта на напъните на общинския съвет това става допустимо. Знам, че има хора, които не желаят да се случат такива неща, тъй като пропущат напъните на господин и Стилянов, аз имам поради и неговото единодушие. И когато за първи път във Варна всички са постигнали единодушие, внезапно от тази естрада чуваме политически речи.

Аз благодаря на всички за единодушието. Имам една вяра, че няма за следващ път да се извърти всичко в посока какво е било, а ще останем насочени в посока какво е и какво ще бъде. Защото ми писна от речи – прекомерно са заети ораторите, само че не и продуктивни. Не съм видял никаква продукция от такива политически речи, които от време на време звучат от тази естрада. За мен също е огромно облекчение, че прекосяваме крачка напред, тъй като ориста на Спартак може да бъде решена единствено с единение и с ефикасни ходове. А гласовете, които звучаха първоначално, да не се чуват.“

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР