Община Варна обявява конкурс за изработване на проект на лого

...
Община Варна обявява конкурс за изработване на проект на лого
Коментари Харесай

Започва конкурс за лого Варна - 100 години курортен град“

 Община Варна афишира конкурс за разработване на план на лого " Варна – 100 години курортен град/ Varna – 100 years holiday destination “. Знакът ще бъде употребен за всички събития, свързани с юбилея през 2021г., оповестяват от дирекция " Туризъм “.

В състезанието могат да вземат участие физически лица. Проектите би трябвало да бъдат основани особено за състезанието, с авторски права на участника. В противоположен случай ще бъдат дисквалифицирани - когато не са основани особено за конкурса; планове, елементи, от които са интелектуална благосъстоятелност на трети лица или са показвани обществено преди началото на състезанието. Участниците могат да употребяват всички типове техники на изящните и приложни изкуства, както и цифрови техники.

Всеки претендент може да взе участие с до 3 оферти за лого в два разновидността – на български и британски езици, с желаната от него техника. Проектът би трябвало да съдържа стилизирана информация за 100 годишнината, да изписва Варна курортен град /Varna holiday destination и да асоциира цифрово, графично и цветово туристическите дадености на дестинацията.

Той би трябвало да е съпроводен с малко текстово изложение на концепцията и посланията, да бъде създаден във векторен и растерен формат, допускащ мащабиране на визията при потребление за разнообразни цели, да бъде показан в един от следните формати EPS,PDF,CDR,PNG, цветова скица CMYK; черно-бял вариант;

Материалите за състезанието би трябвало да бъдат предадени в запечатан плик, който съдържа цветна разпечатка на графичните детайли в разнообразни разновидности за брандиране по отношение на евентуалните информационни канали; разпечатано малко текстово изложение на посланието; информация за участника - три имена, телефон за връзка и електронен адрес; портативен притежател с всички файлове за концептуалния план. Критериите за оценяване са тематичност - т.е. да дава отговор на заложената тема; художествени качества- жанр, цветови съчетания, асоциативност; техничност - качество на изображението/модела, опция за мащабиране, опция за употреба в разнообразни информационни канали - печатни материали, WEB, 3D визуализация и други Комисия от специалисти към Община Варна и външни специалисти ще прегледа, оцени и номинира най – положителните оферти. Първата премия е в размер на 1000 лв., ще бъдат присъдени и две спомагателни - 250 и 100лв.

Крайният период за предаване на плановете е до 17 ч. на 30.10.2020 година в деловодството на Община Варна или по поща на адрес: 9000, гр. Варна, бул. " Осми крайморски полк " 43, дирекция " Туризъм “,  за състезанието за лого – " Варна 100 години курортен град “. Проекти, подадени или получени след края на оповестения период, няма да бъдат одобрявани, без значение от датата на пощенското клеймо.

Авторите на подадените в състезанието планове дават извънредно право на Община Варна да ги популяризира, дава на трети лица и демонстрира безграничен брой пъти за задачите на разпространение на град Варна и 100- годишнината. Община Варна не дължи насрещно заплащане за даването на описаното право на потребление. След оповестяване на резултатите от състезанието, отличените с първо, второ и трето място планове стават изключителна благосъстоятелност на Община Варна. Авторите на спечелилите планове остават носители на авторските и сродните права върху тях, според ЗАПСП, като нямат право да ги дават за осъществяване на трети страни.

За контакти и спомагателна информация: отдел  " Маркетинг, реклама и разбори “, дирекция " Туризъм “, телефон: 052/820 501, e-mail: [email protected]
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР