Община Цар Калоян откри процедура по финансово оздравяване. Кметският екип

...
Община Цар Калоян откри процедура по финансово оздравяване. Кметският екип
Коментари Харесай

Община Цар Калоян с план за финансово оздравяване

Община Цар Калоян откри процедура по финансово излекуване. Кметският екип е претрупан да създаде и предложи за обществено обсъждане  проект, който да усъвършенства положението на  обществените финанси, стана ясно след последната сесия на локалния парламент.

Спешните ограничения се постановат след като  министреството на финансите включи най-малката община в област Разград в листата на 17-те  български общини, които, съгласно държавното управление, се намират във финансово усложнение. Подобна подготовка се дава въз основа на разбора на осъществяването на локалните бюджети, когато е налице ниско равнище на личните доходи по  най-малко три индикатора, формиращи приходната им част.

Необходимостта от финансово излекуване е ново предизвикателство за локалната администрация в Цар  Калоян. Общината за първи път попада  в листата на закъсалите кметства. Възможно е откакто изчерпи личните си запаси за възстановяване на бюджетните салда, екипът на кмета Дауд Аляовлу да изиска безлихвен заем от републиканския бюджет.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР