Община Свищов стартира обмен на документи с други администрации. От

...
Община Свищов стартира обмен на документи с други администрации. От
Коментари Харесай

Община Свищов започва електронен обмен на документи с други администрации

Община Свищов започва продан на документи с други администрации. От 15 ноември кметството в крайдунавския град действително е включено към Държавна организация „ Електронно ръководство “ за електронен продан на документи сред администрациите в България. Чрез деловодната система на Общината – „ Акстър офис “, се дава опция да се изпращат и получават документи по електронен път от други организации, чрез модула АКСТЪР КОМУНИКАТОР.

Този модул обезпечава предпазен продан на документи сред разнообразни организации (администрации). Обменът на документи ще се прави от чиновниците в деловодството на „ Общински център за административно обслужване и информация за жители “. Тази система дава опция на Община Свищов да отстрани хартиените носители и документите да бъдат изпращани електронно, като се икономисват време и средства.

Със свое решение от 29 юни тази година, Министерският съвет задължи административните органи в период до 1 септември 2017 година да приведат системите си за електронен продан на документи в сходство с обединен механически протокол, одобрен от ръководителя на Държавната организация „ Електронно ръководство “. Целта е административните органи да употребяват единствено системи за електронен документооборот, които извършват обединен стандарт.

До края на тази година се чака всички администрации в България да се причислят към системата за електронен продан на документи, а до края на 2018 година хартиеният продан сред административните структури би трябвало да бъде прекратен и администрациите следва да обменят документи само по електронен път.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР