Община Свищов издаде специален вестник, посветен на Алеко Константинов по

...
Община Свищов издаде специален вестник, посветен на Алеко Константинов по
Коментари Харесай

Юбилеен вестник за 160-годишнината на Щастливеца

Община Свищов издаде специфичен вестник, отдаден на Алеко Константинов във връзка честването на 160-годишнината от рождението му.

Юбилейният брой е формиран от 10 страници, в които са поместени биографични данни за писателя и неговото творчество, както и любопитна информация за родния му дом, фондацията носеща името му и други обстоятелства и събития свързани с него. 

Във вестника се споделя още за историята на Международния конкурс за пай комичен роман „ Алеко “ и за новия победител в него. В края на изданието е поместен и разказа на Иван Шопов от Северна Македония, който е лауреат за 2022 година. 

Във вестника място намират и още двама видни възрожденци свързани със Свищов, а точно Цветан Радославов и Александър Божинов. През актуалната 2023 година се навършват 160 години от рождението на създателя на българския химн и 145 години от рождението на основоположника на българската подигравка. 

Това напълно не е всичко, само че читателите сами ще имат опцията да се допрян до специфичния брой, който се дава безплатно по време на деянията от програмата на „ Алекови празници 2023 “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР