Община Стара Загора се включи в бизнес събитие на Шведската

...
Община Стара Загора се включи в бизнес събитие на Шведската
Коментари Харесай

Община Стара Загора промотира региона пред шведския бизнес

Община Стара Загора се включи в бизнес събитие на Шведската комерсиална камара в България.

То имаше за цел да покаже капацитета на българските райони.  Модератор на срещата бе Стефан Бенгстсон, ръководител на Камарата. Официално начало на срещата даде Нейно Превъзходителство госпожа Катарина Рагнит, дипломат на Швеция в България.

Бизнес опциите, които предлага Стара Загора, бяха показани от Росица Райкова, шеф отдел „ Инвестиции “ на Община Стара Загора. Тя уточни положителната данъчна система в композиция с ниските разноски за наемане на офис и закупуване на земя, като главен привлекателен миг за инвестиротите в града. „ Наличието на висококвалифицирана работна ръка с притежаване на непознати езици и административната поддръжка са дребна част от преимуществата, които градът може да даде “, сподели тя по време на събитието. В допълнение уточни, че съществуването на изцяло построена и съвременна индустриална зона – каквато е „ Загоре “, е причина за привличане на огромни, високотехнологични компании. „ Финансовата поддръжка, предоставена от Фонда за обективен преход – също е голямо преимущество на района и тласък на разнообразни МСП и стартъпи да развиват своя бизнес в Стара Загора “, добави тя.

В събитието присъединяване взеха още Ерик-Вилхелм Граеф Бем, който сполучливо развива шведския район Халанд, както и представител на Тракия икономическа зона. Търговските връзки сред България и Швеция и най-важните преимущества, които дава страната ни на задгранични компании, бяха показани от Валентин Стоев, началник на Търговското посланичество на България в Швеция и Галатея Коликова, стопански посланик и член-основател на Бизнес съвета България-Скандинавия.

По време на срещата бяха разисквани и другите правни форми и условия за разкриване на компания. Подробности даде Стефан Цветков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР