Община Смолян организира поредната акция срещу недобросъвестни собственици на излезли

...
Община Смолян организира поредната акция срещу недобросъвестни собственици на излезли
Коментари Харесай

След акциите на община Смолян по премахване на изоставени автомобили, 54 собственици доброволно са ги отстранили

Община Смолян провежда следващата акция против недобросъвестни притежатели на излезли от приложимост моторни транспортни средства паркирани и/или изоставени на терени, общинска благосъстоятелност.

Това са улични платна, тротоарни площи, открити публични паркинги, зелени площи и други На 18 октомври т.г. беше формирана Комисия за определяне на излезли от приложимост транспортни средства, при която бяха сложени 42 наставления за пренасяне на излезли от приложимост коли. Срокът на предписанието за пренасяне е 3 месеца и стартира да тече от деня, идващ посочената на стикера дата на слагане.
За интервала 01.2022 година – 10.2022 година, комисията е сложила 108 наставления за пренасяне, като данните все още сочат:
Доброволно отстранени от притежателите – 54 бр.;
Принудително преместени (репатрирани) – 4 бр.
Предписания, на които не е изминал законосъобразния период – 41 бр.;
През месец ноември следва наложително пренасяне на 9 излезли от приложимост коли, на които е изминал тримесечния период на предписанието. Тази активност ще бъде осъществена от компанията, с която общината има подписан контракт за дейностите по наложително пренасяне, предпазване и следващо разкомплектоване. На притежателите, неспазили законосъобразния период на предписанията ще се постановат наказания в размер от 300 до 1000 лева за физически лица.
Община Смолян ще продължи дейностите по унищожаване на изоставени коли, които се разполагат по улични платна, зелени площи, заемат паркоместа и утежняват естетическия и екологичен тип на града като цяло.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР