Община Русе започна да приема заявки за участие в 52-рия

...
Община Русе започна да приема заявки за участие в 52-рия
Коментари Харесай

Започна записването за участие в 52-рото издание на традиционния Фолклорен събор „Златната гъдулка“ 2022

Община Русе стартира да приема поръчки за присъединяване в 52-рия Фолклорен събор „ Златната гъдулка “, който ще се организира на 5 юни от 9 ч. на открита сцена в Парка на младежта.

Съборът е с конкурсен темперамент и на неговата сцена се показват стотици реализатори – танцови и певчески сформира, инструменталисти, разказвачи, групи за национални традиции и игри на ария от област Русе и други области на България.

Участниците се правят оценка от професионално жури, което присъжда следните награди: огромна премия за изцяло показване – приз „ Златната гъдулка “, съпроводен от грамота и парична премия, както и групови и самостоятелни награди (I, II и III), съпроводени от грамоти и парични награди.

Тази година за групите от Русенска област съборът е със статут и на Регионален стадий за формалната селекция на участниците в Националния събор на националното творчество в Копривщица, който ще се организира от 5 до 7 август.

Във връзка с това обръщаме внимание, че регламентът за участниците от Област Русе включва всички условия и условия на уредниците за присъединяване в Националния събор в Копривщица. За участниците от други области на България е годен общоприетият правилник за присъединяване във Фолклорния събор „ Златната гъдулка “.

Регламентът на „ Златната гъдулка “ можете да видите тук.

Регламентът на Регионалния стадий в Копривщица можете да намерите тук.

Формулярът присъединяване във фолклорния събор можете да намерите тук.

Формулярите за присъединяване се изпращат на ел. поща: [email protected], в период до 20 май 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР