Община Русе организира тържествена церемония и празничен концерт под наслов

...
Община Русе организира тържествена церемония и празничен концерт под наслов
Коментари Харесай

Русе, Левски и община Тунджа отбелязват тържествено 3 март

Община Русе провежда тържествена гала и празничен концерт под наслов " С България в сърцето ". Концерт-спектакълът ще се състои на 2 март в Доходното здание. Участие в него ще вземат гвардейският отряд към Общинския юношески дом, ученици на НУИ " Проф. В. Стоянов " от класовете по актьорско майсторство и Театрално студио " Маска ", квартет " Слънце ", балетът при Държавната опера, Камерният отбор " Енигма " и други На 3 март пред Паметника на свободата ще стартира тържествената гала в чест на Националния празник. Свещеници от Русенската Света митрополия ще отслужат празничен молебен. В церемонията ще вземат присъединяване Почетна рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент маестро Димчо Рубчев. 
На 1 и 2 март община Троян ще раздаде 145  национални флагове на троянци, които желаят да слагат на видно място в своя дом българското знаме. Идеята е градът да се обагри в цветовете на българския трибагреник. Надеждата е тази самодейност да се трансформира в годишна традиция.
Община Левски ще означи празника с церемониален концерт на младите гении на откритата сцена пред общината. В село Козар Белене на площада ще оживее българската традиция за пречистващата мощ на огъня, която ще бъде пресъздадена от самодейната група за достоверен фолклор към читалището. На 2 март в Народното читалище " Георги Парцалев - 1091 " ще има концерт с присъединяване на самодейни колективи.
Празнична гала ще има на 3 март и пред Мемориала на починалите съветски воини и български опълченци в община " Тунджа ". Архимандрит Димитрий ще отслужи заупокойна молитва за далите живота си за Освобождението на България. Отворена за поклонение ще бъде и църквата " Св. Александър Невски " - първият храм-паметник, повдигнат в чест на руско-българската бойна популярност. Тази година Община " Тунджа " ще означи Националния празник и със взаимна самодейност с Регионалния исторически музей в Ямбол.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР