Община Русе депозира за трети път проекта за укрепване на

...
Община Русе депозира за трети път проекта за укрепване на
Коментари Харесай

Русе иска за трети път пари от държавата за физкултурен салон

Община Русе подава за трети път плана за подсилване на физкултурния салон на ОУ " Иван Вазов " посредством държавно финансиране. От институциите се чака незабавен отговор, защото нерешеният въпрос визира директно образователния развой и попречва провеждането на часовете по физическо образование на 530 деца в учебното заведение.
Проблемите със салона датират от няколко десетилетия, само че чак през лятото на 2021 година от спортното министерство дават отговор, че планът за възобновяване е утвърден и ще бъде финансиран при освобождение на паричен запас. 
Салонът на учебното заведение е обществена общинска благосъстоятелност, предоставена за стопанисване на шефа на учебното заведение. С делегираните бюджети страната отпуска на всяка просветителна институция сума за прехрана на всяко дете, в която попада и поддръжката на постройката. 
Община Русе ще продължи да упорства пред виновните институции да поддържат плана за подсилване на салона на ОУ " Иван Вазов ", както и за подпомагане за построяването на физкултурен салон в ОУ " Никола Обретенов ", какъвто липсва към този момент 40 години.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР