Община Пловдив ще организира публично обсъждане, по време на което

...
Община Пловдив ще организира публично обсъждане, по време на което
Коментари Харесай

Как да изглежда Античният форум

Община Пловдив ще провежда обществено разискване, по време на което пловдивчани и креативните гилдии в града ще могат да се срещнат с идейния план за визията на форума на Филипопол - изток и юг. Той още е на работен стадий и чака хрумвания и рекомендации от страна на жителите на града. Това се схванаха зам.-кметът по просвета и туризъм Пламен Панов кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов с проектантите от компания „ В и Р Инженеринг “ ООД. По-рано през днешния ден се състоя работна среща със софийската компания, определена да създаде комплексния план и да осъществяви авторски контрол за обекта Античен конгрес на Филипопол – изток и юг.

Стойността на процедурата е 58 800 с Данък добавена стойност. Площта на археологията в обекта е 8017 кв.м.
Целта на тази първа среща бе проектантите да чуят и да се срещнат с визията и концепциите на община Пловдив за плана. Целта ще е освен да се експонира и консервира археологията, само че да има улеснен достъп до нея, тъй че да се трансформира в притегателно място за пловдивчани.

Предвижда се създаване на асансьор за инвалиди, потреблението на наличните стълби и рампи, насочването на трафика от подлеза, достъпът откъм бул. „ Цар Борис III Обединител “ и откъм ул. „ Гладстон “, както и заместване на в този момент съществуващите парапети в синхрон с новата визия на цялото площадно пространство.

Една от дилемите на плана е да се провежда функционалната съгласуваност сред горното и долното равнище, защото разликата в тях е огромна, прецизира Trafficnews. В цялото пространство се планува да има обособени зони, места за сядане и за наблюдаване, на ден и нощно осветяване, само че тъй че всичко да бъде концептуално обвързвано с другата част на форума, както и с готовата част на площад Централен. В същото време акцентът би трябвало да бъде археологията, без основна строителна интервенция, с потребление на елементарни и ненатрапчиви материали и други, разясняват от градската администрация след срещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР