Община Пловдив прекрати обществените поръчки за превоз на пътници по

...
Община Пловдив прекрати обществените поръчки за превоз на пътници по
Коментари Харесай

Нови обществени поръчки за междуселищен превоз

Община Пловдив приключи публичните поръчки за транспорт на пасажери по линиите на републиканската и регионалната транспортна мрежа. Това стана с решение на заместник-кмета по превоз Тодор Чонов след получена  докладна бележка от шефа на „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов.

„ При разглеждане на препоръчаните от участниците ценови оферти комисията откри разнообразни тълкования при калкулиране на цената за пътникокилометър, въпреки и разликата да е в порядъка от една до седем стотинки. Причината за това за позволени неясноти в методиката още при оповестяване на поръчките. Те не са били установени навреме, а промени все още не са вероятни. За да се подсигурява равнопоставеността сред участниците, предложихме преустановяване на поръчките. Вече приготвяме по-ясна и опростена методика, която да улесни претендентите “, изясни Стоилов.

Заместник-кметът Чонов увери, че незабавно, откакто мине 10-дневният период за обжалване, ще бъдат оповестени нови публични поръчки за възлагане транспорта на пасажери по 28 автобусни линии от регионалната и 19 линии от републиканската транспортна скица.

Поради липса на претенденти преди повече от месец отчасти беше прекъсната поръчката за избор на превозвачи от квотата на общината по линиите от Пловдив до Ръжево Конаре, Ръжево, Главатар, Строево, Голям чардак, Правище, Драгомир, Кричим (през Стамболийски), Първомай  (през Асеновград), Първомай  (през Градина), Искра, Чехларе, Болярино, Чалъкови, Богданица, Богданица (през Моминско), Оризаре – Златитрап.

При прекратяването на цялата поръчка се прибавят линиите от регионалната транспортна скица до Розовец, Асеновград, Хисар, Карлово, Кричим (през Перущица), Марково, Раковски, Златосел, Старосел, Съединение (през Голям чардак) и Храбрино.

Линиите от републиканската транспортна скица, за които се афишира нов конкурс, са от Пловдив до София, Смолян, Братя Даскалови, Кърджали,  Сливен, Хасково, Пазарджик, Стара Загора,  Благоевград, Пещера, Плевен, Варна, Велинград, Рудозем, Панагюрище,  Китен, Велико Търново,  Ахтопол и Казанлък.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР