Община Пловдив предлага на местния парламент да пуска на търгове

...
Община Пловдив предлага на местния парламент да пуска на търгове
Коментари Харесай

Община продава още жилищни парцели

Община Пловдив предлага на локалния парламент да пуска на търгове разнообразни „ петна” по картата, които са атрактивни за жилищно застрояване. До този миг политиката на градската администрация е да продава дребни имоти сред 150 и 400 кв.м, които наподобяват като „ изкарани” за избрани вложители.

Един от огромните проблеми с презастрояването в града, за който не се приказва, е точно изникването на 5-6-етажни кооперации тук-там, на които е имало дребни къщи на тесни улички. Освен огромните комплекси точно този тип строително основава големи проблеми в регион „ Южен”, „ Централен”, а към този момент и в „ Западен”.

Два от новите имота, които Община Пловдив желае да продаде са точно там, прецизира Trafficnews. Най-големият от тях се намира на бул. „ Никола Вапцаров” 9, който е от 401 кв.м. Той се намира сред две новопостроени кооперации, на метри от парк и болница МБАЛ „ Св. Панталеймон”. Там от години има междусъседски войни за паркоместа, като в един миг даже бе намесена и болничното заведение в абсурда. В момента общинският имот се употребява точно за паркиране от живеещите в региона. Скоро обаче сред двата калкана ще изникне нова огромна кооперация. Началната цена на парцела е 386 хиляди лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР